Hur man använder Hashtags på Instagram

Att använda hashtags på Instagram kan hjälpa din Instagram-profil att få följare och dina inlägg få likes. Hashtags är helt enkelt tillämpliga nyckelord som föregås av ett "#" och är associerade med innehållet i ett Instagram-inlägg. Även om "#" kan utelämnas föreslår Instagram Best Practices att du använder denna beteckning för att identifiera hashtagtermer.

Vad är en Hashtag?

En hashtagg indexerar automatiskt sidor med liknande innehåll. Om du vill visa sidan som är associerad med en viss hashtag klickar du bara på taggen. Alla inlägg taggade med termen listas på sidan. Taggade inlägg hjälper andra Instagrammers att hitta och gilla ditt innehåll. Följ Instagram-hashtag-konventionerna för att få ut det mesta av att tagga dina inlägg. Hashtags kan bara bestå av ett ord och får inte innehålla andra specialtecken än "#" i början av taggen. Instagram-hashtags kan också innehålla siffror utöver bokstäver.

Offentliga kontra privata inlägg

När du klickar på en hashtagg visas bara de offentliga inlägg som taggats med termen. Även om hashtags tillämpas på privata inlägg, döljs de privata inläggen från hashtag-sidorna. Om du taggar dina egna privata inlägg kan du dock indexera dem genom att klicka på en av dina taggar och öppna din hashtag-sida för inläggen.

Effektiva hashtags

Undvik att använda mycket allmänna termer för hashtags. Ju mer riktad taggen är, desto mer sannolikt kommer inlägget att hitta sin väg till en grupp inlägg med liknande innehåll. Visa några inlägg med liknande innehåll för att se vilka hashtags som används för närvarande, använd sedan samma hashtag för att gå med i konversationen. Om du till exempel publicerar ett inlägg med foton på din Corvette, använd den specifika hashtaggen "#corvette" snarare än "#car" eller "#Chevy."

Hur Hashtag

Sök efter ett visst ämne på Instagram och lägg märke till hashtags som används av andra Instagrammers som betecknar inlägg av intresse för dig. Skapa ett inlägg och infoga sedan samma hashtags som andra använder. Publicera inlägget så att andra användare kan hitta ditt innehåll genom att söka efter hashtaggen. Klicka på hashtaggen i ditt inlägg för att se andra inlägg med samma tagg. Bokmärk taggsidan för att snabbt hitta alla Instagram med samma hashtag.