Hur du gör din iPod Touch snabbare

Om du startar om din iPod Touch påskyndas den ofta tillfälligt. Om din iPod fortsätter att fungera trögt kan några grundläggande felsöknings- och hushållsuppgifter förbättra enhetens totala driftshastighet.

Avsluta onödiga appar

tryck på Hem knappen två gånger för att öppna iPod: s multitasking-skärm.

Svep åt vänster eller höger genom miniatyrerna tills du hittar en app du inte använder.

Svep på appens miniatyrbild uppåt och utanför skärmen för att avsluta appen.

Frigör lagringsutrymme

Att frigöra lagringsutrymme på din iPod kan också förbättra dess hastighet.

Ta bort appar

Att ta bort appar som du inte använder är det snabbaste och mest effektiva sättet att frigöra lagringsutrymme. App Store på din iPod Touch kommer ihåg de appar du köper, så att du alltid kan ladda ner raderade appar igen senare utan kostnad.

Hur du gör din iPod Touch snabbare

Om du vill radera en app håller du ned dess app appikon på iPod: s hemskärm tills apparna vinklar, tryck på X ikon som visas ovanför appikonen och tryck sedan lätt på Radera för att bekräfta att du vill ta bort appen från din iPod. Om ikonen inte har ett X är appen en del av iOS och kan inte tas bort.

Radera filer

Frigör extra utrymme genom att radera onödig musik, videor, foton och andra filer från enheten. Innan du tar bort filer, säkerhetskopiera till ditt iCloud-konto allt du kan komma åt igen i framtiden.

Hur du gör din iPod Touch snabbare

Öppna inställningar app på din iPod, peka på iCloud och logga in på ditt konto om du uppmanas till det. Rulla nedåt och tryck på Säkerhetskopiera nu länk för att säkerhetskopiera enheten.

Inaktivera onödiga tjänster

Ett stort antal bakgrundstjänster och processer körs bakom kulisserna på iPod Touch. Medan vissa av dessa är nödvändiga för att enheten ska fungera korrekt, andra inte. Några av de största synderna är iTunes och App Stores och en funktion som heter Background App Refresh. Inaktivera dessa och andra onödiga tjänster för att ytterligare förbättra din totala hastighet på din iPod.

Öppna inställningar app och välj iTunes & App Stores.

Lär dig hur du utför några viktiga felsökningar och städning för att förbättra hastigheten på din iPod Touch.

Växla alla knappar under rubriken Automatiska nedladdningar till Av-läge.

Långsam ipod, Ios hushållning, Felsök itouch, snabba upp ipod

Gå tillbaka till huvudskärmen för inställningar, välj Allmän, Rör Bakgrunds app uppdatering och växla mellan Bakgrundsapp-uppdateringsomkopplare till Av-läget också.

Installera de senaste programuppdateringarna

Apple släpper regelbundet uppdateringar för iOS-operativsystemet som körs på din iPod. Ofta inkluderar dessa uppdateringar ändringar som är avsedda att påskynda enhetens övergripande funktion. Använd avsnittet Programuppdatering i iPod-inställningsappen för att installera alla uppdateringar som för närvarande är tillgängliga för din enhet.

Anslut din iPod till laddaren för att se till att den har ström under hela uppdateringsprocessen.

Starta inställningar app, tryck på Allmän och välj sedan Programuppdatering.

Hur du gör din iPod Touch snabbare

Knacka Ladda ner och installera och tryck sedan på Installera för att bekräfta att du vill installera tillgängliga uppdateringar.