Min dator kommer inte att upptäcka anslutningen till det lokala området

Din dator måste vara korrekt konfigurerad för att detektera ett LAN. om det är något problem med hårdvaran eller själva anslutningen registrerar datorn inte nätverket. Använd Windows nätverksfelsökningsverktyg för att identifiera problemet: högerklicka på Wi-Fi- eller Ethernet-ikonen i Aktivitetsfältet i skrivbordsläge och välj "Felsök problem." Om din dator inte visar en nätverksikon, kanske den inte har en nätverksadapter installerad.

Kabel frånkopplad

Om du använder en kabelansluten Ethernet-anslutning, se till att kabeln är ordentligt ansluten. Nätverkskablar kan slås loss eller kan ha en trasig låsmekanism som hindrar dem från att stanna på plats. Koppla bort och anslut båda ändarna av kabeln till datorn och nätverksväxeln eller navet. Om nätverksväxeln eller hubben är ansluten till en överordnad nätverksväxel eller hub, kontrollera också den anslutningen.

Adapter avstängd

Vissa bärbara datorer har knappar och kortkommandon för att inaktivera nätverkskort för att förbättra batteriets livslängd. Om din bärbara dator stöder nätverksavstängning kommer den inte att kunna känna igen lokala anslutningar om adaptern är avstängd. Aktivera adaptern genom att trycka på lämplig knapp eller kortkommando. Kontrollera dessutom strömmen till nätverkshårdvara för att se till att den är påslagen.

Saknad nätverksadapter

Windows installerar automatiskt generiska drivrutiner för nätverksadaptrar under installationen, men dessa drivrutiner fungerar inte alltid eller kanske inte installeras alls om du har bytt datorns nätverksadapter. Nätverksadapterdrivrutinerna kan också avinstalleras eller skadas genom infektioner med skadlig programvara och filskada, vilket inaktiverar enheten. Detta innebär att om enheten slutar fungera utan någon uppenbar anledning kan du behöva ta bort skadlig kod. Om du använder en extern nätverksadapter kopplar du bort enheten, startar om datorn och ansluter sedan enheten igen när systemet har laddats för att starta den automatiska installationen. Om du har en intern enhet avinstallerar du den med Enhetshanteraren (se Resurser) och startar sedan om systemet för att aktivera den automatiska installationsprogrammet.

Skadade kablar och adaptrar

Du kan också få problem med att ansluta till LAN eftersom nätverksadaptern eller en kabel är skadad. Wi-Fi-nätverkskort kanske inte kan få en signal om antennen är skadad eller frånkopplad och en dålig kabel kanske inte kan slutföra den fysiska anslutningen mellan enheter, i vilket fall du måste byta ut eller reparera den skadade kabel. Du kan testa för dåliga nätverkskort genom att ansluta och använda en annan extern nätverksadapter - om den andra adaptern fungerar kan det vara ett problem med den första.