Vad är en TomTom-trafikmottagare?

TomTom tillverkar sju bärbara Global Positioning System-enheter, förutom inbyggda navigationssystem för användning i personliga och kommersiella fordon. TomToms GPS-enheter är utrustade för att navigera i miljontals vägar över hela världen. TomTom-trafikmottagaren är en valfri uppgradering som samlar in och rapporterar lokala trafikincidenter, inklusive förseningar, olyckor och vägbyggen.

Installation

TomTom Traffic Receiver är utformad för att ersätta laddningskabeln och förse enheten med uppdaterad trafikinformation samtidigt som enheten laddas. Att installera trafikmottagaren innebär att du sätter i mottagaren i bilens cigarettändaradapter och sätter in mini-USB-kabeln i din TomTom-enhet. När du har installerat den, placera den äggformade mottagaren på vindrutan och se till att du inte hindrar din sikt. Denna mottagare är viktig för att ta emot och leverera trafikuppdateringar till din enhet.

RDS-TMC

TomTom Traffic Receiver använder lokala FM-stationer som sänder lågfrekventa Radio Data System-Traffic Message Channel, eller RDS-TMC, snarare än GPS-satellitinformation som används av din TomTom-enhet. Eftersom RDS-TMS-mottagning är baserad på radiosignaler, där du placerar din antenn, kan väderförhållandena och miljöhinder som berg eller höga byggnader påverka din service.

Användande

Efter installation av Traffic Receiver visas en trafikfält på din enhet under aktiva resor. När en resa har startats från din ruttplanerare visar du trafikinformation som kan påverka din nuvarande resa genom att trycka på trafikfältet. Tillgänglig information kan inkludera trafikstockningar, olyckor, omvägar och andra orsaker till stora förseningar längs din rutt.

Överväganden

Om du vill använda TomTom Traffic Receiver måste din TomTom-enhet ha den senaste versionen av TomTom-applikationen installerad. Uppdatering av din TomTom-enhet kräver att du laddar ner den kostnadsfria TomTom HOME-programvaran på din dator. När du är installerad ansluter du TomTom-enheten till datorn för att uppdatera enhetens programvara.