Hur du fixar svart skrivbordsbakgrund i Windows 10

Det kan vara ganska irriterande att plötsligt se din dator visa en svart skrivbordsbakgrund, istället för dess vanliga färgglada skrivbordsbakgrund. Låt oss ta en titt på några av sätten att fixa svart skrivbordsbakgrund i Windows 10.

Fixa svart skrivbordsbakgrund i Windows 10

Skrivbordsunderlägget är en sådan standardfunktion i Windows-datorer att det är svårt att tänka på en Windows-dator utan skrivbordsunderlägg eller bakgrundsbild av något slag.

Men ibland kan en Windows-dator plötsligt börja visa en svart skrivbordsbakgrund. Detta händer vanligtvis när du försöker ändra skrivbordsbakgrundsbild eller försöker ändra skrivbordsbakgrunden till bildspelsläge.

Lyckligtvis är förekomsten av svart skrivbordsbakgrund i Windows 10 ganska sällsynt och det kan åtgärdas med någon av följande metoder.

  1. Aktivera Visa Windows-bakgrund
  2. Byt skrivbordsbakgrundstyp
  3. Byt ut svart skrivbordsbakgrund med bild
  4. Avmarkera svart kontrast
  5. Kontrollera Inställningar för enkel åtkomst
  6. Kontrollera Power Plan-inställningarna
  7. Ta bort skadad TranscodedWallpaper-fil

1. Aktivera Visa Windows bakgrundsalternativ

Följ stegen nedan för att se till att alternativet Visa Windows bakgrund är aktiverat på din dator.

1. Klicka på Windows 10 Start-knappen och klicka sedan på Inställningsikonen.

2. Klicka på Enkel åtkomst på skärmen Inställningar.

3. På nästa skärm klickar du på Andra alternativ i sidmenyn och ser sedan till att alternativet Visa Windows-bakgrund är aktiverat.

4. Starta sedan om datorn och se om dess vanliga skrivbordsbakgrund har kommit tillbaka.

2. Byt skrivbordsbakgrundstyp

Ibland kan den enkla handlingen att byta till en annan bakgrundstyp lösa problemet med svart skrivbordsbakgrund i Windows 10.

1. Klicka på Windows 10 Start-knappen> klicka på ikonen Inställningar.

2. Klicka på Anpassning på inställningsskärmen.

3. Klicka på Bakgrund i vänster rutan på anpassningsskärmen och ändra sedan Bakgrundstyp från Färg / Bild till Bildspel.

3. Byt ut svart skrivbordsbakgrund med bild

Ett snabbt sätt att bli av med svart skrivbordsbakgrund i Windows 10 är att ersätta den svarta skrivbordsbakgrunden på din dator med alla bilder som är lagrade i bilder, skrivbord eller någon mapp på din dator.

1. Högerklicka på Windows 10 Start-knappen och klicka på File Explorer.

2. Navigera till bilder eller någon annan mapp där en bild som du vill spara som skrivbordsbakgrund finns. Högerklicka på bilden och klicka sedan på alternativet Ange som skrivbordsbakgrund i snabbmenyn (se bild nedan).

4. Avmarkera svart kontrast

1. Högerklicka på något tomt utrymme på skrivbordet och klicka på Anpassa.

2. På anpassningsskärmen klickar du på Färger i den vänstra rutan, bläddrar nedåt och klickar på Högkontrastinställningar i den högra rutan.

3. På nästa skärm, ändra High Contrast Black till None.

5. Kontrollera inställningarna för enkel åtkomst

Problemet med en svart bakgrund i fönster 10 kan också bero på oavsiktlig förändring i inställningarna för enkel åtkomst.

1. Öppna Kontrollpanelen på din dator.

2. Kontrollera att du befinner dig i kategorivyn på kontrollpanelskärmen och klicka sedan på Enkel åtkomst (se bild nedan).

3. Klicka på Ease of Access Center> Gör datorn lättare att se.

4. Bläddra ner till nästa sida på nästa skärm och avmarkera alternativet för Ta bort bakgrundsbilder och klicka på Apply.

Efter detta ställer du in en bakgrundsbild som du väljer som bakgrundsbild på din dator genom att gå till Inställningar> Anpassning> Bakgrund.

6. Kontrollera Power Plan-inställningarna

Problemet med svart skrivbordsbakgrund i Windows 10 kan också bero på ströminställningar i kontrollpanelen.

1. Öppna Kontrollpanelen på din dator.

2. Kontrollera att du är i "Kategori" -vyn på kontrollpanelskärmen och klicka sedan på alternativet System och säkerhet.

3. Klicka på Strömalternativ på skärmen System och säkerhet.

4. Klicka på länken Ändra planinställningar bredvid den aktuella energiplanen på din dator (se bild nedan).

5. Klicka på Ändra avancerade Power Settings-länk.

6. På nästa skärm utvidgar du objektet för skrivbordsbakgrundsinställningar och ser till att Slide Show är inställt på Tillgängligt (se bild nedan).

Om Slide Show-alternativet var inaktiverat aktiverar du alternativet för Bildspel och ställer sedan in en bakgrundsbild som du väljer genom att gå till Inställningar> Anpassning> Bakgrund.

7. Korrupt TranscodedWallpaper-fil

Om ingen av ovanstående metoder fungerar är det troligt att TranscodedWallpaper-filen på din dator är skadad.

1. Högerklicka på Windows 10 Start-knappen och klicka på File Explorer.

2. Navigera till C: Användare / Användarkonto / AppData / Roaming / Microsoft / Windows / Teman-mapp och byta namn på TranscodedWallpaper-fil till TranscodedWallpaper.old.

Obs: Aktivera alternativet Visa dolda filer, om du inte kan se AppData-mappen

3. Medan du fortfarande befinner dig i temamappen, öppnar du filen File.ini med Notepad, raderar innehållet i den här filen (om någon finns) och sparar den här filen.

När du har följt dessa steg ställer du in en ny skrivbordsbakgrund på din dator genom att gå till Inställningar> Anpassning> Bakgrund. Du bör kunna se din nya skrivbordsbakgrund på din dator.