AirDrop Icon Greyed Out på iPhone och saknas på Mac

Vissa användare har rapporterat problemet med att AirDrop Icon blir grå på iPhone eller saknas på Mac. Nedan hittar du stegen för att fixa AirDrop Icon Greyed på iPhone eller AirDrop-alternativet saknas på Mac Sidebar.

AirDrop Icon Greyed Out på iPhone eller saknas på Mac

AirDrop gör det väldigt enkelt att överföra filer, mappar, foton och videor mellan iOS- och macOS-enheter som stöds. Men många användare stöter på problem när de försöker använda den här funktionen för första gången.

I de flesta fall är källan till problemet relaterad till att AirDrop-alternativet inte aktiveras på Mac eller AirDrop-alternativet är inaktiverat på din enhet.

1. Fix AirDrop Icon Greyed Out på iPhone

Det vanligaste skälet till problemet med AirDrop-ikonen Greyed på iPhone beror på att AirDrop har inaktiverats i begränsningar.

1. Öppna Inställningar på din iPhone, bläddra ner och tryck på Skärmtid.

2. På nästa skärm, klicka på innehåll och integritetsbegränsningar

3. Ange ditt fyrsiffriga lösenord för skärmtid.

4. Klicka på Tillåtna appar på nästa skärm.

5. På skärmen Tillåtna appar, slå PÅ alternativet för Air Drop.

Om AirDrop-ikonen fortfarande är grå, startar du om din iPhone och se om problemet har lösts.

2. Fix AirDrop-alternativet saknas på Mac Sidebar

En annan vanlig fråga som användare stöter på när de försöker använda AirDrop-funktionen på Mac är att hitta AirDrop-alternativet som saknas i vänster sidofältmeny i Finder.

Följ stegen nedan för att åtgärda problemet med AirDrop-alternativet som saknas på Mac-sidfältet.

1. Klicka på Happy Face Finder-ikonen i Dock på din Mac

2. Klicka sedan på Finder-alternativet i den översta menyfältet på din Mac och klicka sedan på Inställningar ... i rullgardinsmenyn.

3. På skärmen Finder-inställningar klickar du på fliken Sidofält och kontrollerar sedan alternativet för AirDrop (se bild nedan).

När du öppnar ett Finder-fönster kommer AirDrop-alternativet alltid att listas under rubriken Favoriter i menyn till vänster.