Hur man tar bort sparade lösenord i Firefox-webbläsaren

Beroende på dina webbläsarinställningar, kanske Firefox lagrar användarnamn och lösenord för webbplatser som du öppnar med Firefox-webbläsaren. Du kan dock enkelt ta bort sparade lösenord i Firefox, om du inte vill att Firefox ska lagra sådan information.

Radera sparade lösenord i Firefox

Följ stegen nedan för att ta bort sparade lösenord och användarnamn i Firefox-webbläsaren. Du bör kunna använda dessa steg på Windows 10-datorn och även på en Mac.

1. Öppna Firefox Browser på din Windows-dator eller Mac

2. Klicka sedan på Firefox-menyknappen med 3 fält längst upp till höger i fönstret (se bild nedan)

3. Klicka på Alternativ från Firefox-menyn som öppnas (se bild ovan)

4. På nästa skärm, klicka på Säkerhetsalternativet som du kommer att se i Firefox Sidfältmeny (Se bild nedan)

5. På sidan Säkerhetsalternativ klickar du på Sparade inloggningar ... -knappen som du ser längst ner till höger på skärmen (se bild ovan)

6. På nästa skärm klickar du på webbplatsen eller webbplatserna som du vill ta bort i listan och klicka sedan på Ta bort (se bild nedan)

7. Du kan klicka på Ta bort alla för att ta bort alla sparade lösenord och användarnamn som hittills sparats av Firefox webbläsare.

Inaktivera Firefox från att komma ihåg lösenord

Det är bekvämt att ha Firefox-webbläsare för att komma ihåg lösenord och användarnamn, särskilt hur Firefox kommer ihåg denna information och fyller i förväg information om användarnamn och lösenord när du besöker dessa webbplatser.

Det finns dock många användare som inte vill anförtro sin webbläsare att ta över denna funktion. Lyckligtvis är det lätt att hindra Firefox från att hålla reda på dina användarnamn och lösenord.

1. Klicka på Firefox-menyknappen med 3 fält längst upp till höger i fönstret

2. Klicka på Alternativ från menyn som öppnas (se bild ovan)

3. Klicka sedan på Säkerhetsalternativet i den vänstra sidofältmenyn (se bild nedan)

4. På säkerhetsskärmen, se till att alternativet Kom ihåg inloggningar för webbplatser inte är avmarkerat (se bild ovan)