Hur man ändrar WhatsApp-telefonnummer på iPhone

Om du har ändrat ditt registrerade telefonnummer eller redan har bytt till ett nytt telefonnummer måste du också ändra telefonnummer i ditt WhatsApp-konto. Nedan följer stegen för att ändra WhatsApp-telefonnummer på iPhone.

Byt WhatsApp-telefonnummer på iPhone

Som du måste vara medveten identifierar WhatsApp konton med registrerade telefonnummer och inte via e-post eller någon annan metod.

Detta innebär att du kommer att behöva ändra telefonnummer i ditt WhatsApp-konto, om telefonnumret som du använde för att identifiera ditt WhatsApp-konto har ändrats och inte längre tillhör dig.

Innan du går vidare med stegen för att ändra WhatsApp-telefonnummer på iPhone är det viktigt att se till att ditt nya telefonnummer fungerar och att du kan ta emot samtal och sms-meddelanden på ditt nya telefonnummer.

Detta krävs eftersom du måste verifiera ditt nya telefonnummer till WhatsApp, antingen genom att få ett SMS-meddelande eller ett automatiskt samtal från WhatsApp till ditt nya telefonnummer.

Steg för att ändra WhatsApp-telefonnummer på iPhone

Följ stegen nedan för att ändra WhatsApp-telefonnummer på iPhone

1. Öppna WhatsApp på din iPhone.

2. När du är i WhatsApp klickar du på alternativet Inställningar längst ner till höger på skärmen (se bild nedan)

3. Klicka på Konto på skärmen Inställningar. (Se bilden ovan)

4. Klicka på Ändra nummer på kontoskärmen.

5. Klicka på Nästa på skärmen Ändra nummer längst upp till höger på skärmen.

6. På nästa skärm, ange ditt gamla telefonnummer i den första rutan och ditt nya telefonnummer i den andra rutan och tryck sedan på Nästa.

Nästa steg är att verifiera att du faktiskt äger ditt nya telefonnummer.

Beroende på dina önskemål kan du antingen välja att verifiera det nya telefonnumret via sms eller via ett röstsamtal till ditt nya telefonnummer.

Om du väljer textmeddelandeverifieringsmetod skickar WhatsApp en 6-siffrig verifieringskod till ditt nya telefonnummer i form av ett SMS-textmeddelande.

Om du väljer röstverifieringsmetod genom att trycka på alternativet Call Me, kommer WhatsApp att överföra verifieringskoden till dig genom att ringa ett automatiskt samtal till ditt nya telefonnummer.

7. När du har fått verifieringskoden från WhatsApp (tar vanligtvis en minut eller så) anger du WhatsApp-verifieringskoden på skärmen på din iPhone (se bild nedan).

När verifieringsprocessen är klar kommer ditt nya telefonnummer att registreras som ditt WhatsApp-telefonnummer.

Obs: Verifieringskoden som skickas av WhatsApp är unik för din enhet och telefonnummer. Försök inte gissa verifieringskoden. Att ange fel verifieringskod för många gånger kan försena verifieringsprocessen.

Vad händer när du ändrar WhatsApp-telefonnummer

När du har verifierat det nya telefonnumret kommer ditt nya telefonnummer att registreras som ditt WhatsApp-telefonnummer och din gamla kontoinformation migreras till det nya telefonnumret.

  1. Ditt konto kopplat till det gamla telefonnumret kommer att raderas.
  2. Alla dina WhatsApp-kontakter kan inte längre se ditt gamla telefonnummer i deras listor med WhatsApp-kontakter.
  3. Alla dina data inklusive din profil, grupper, chatthistorik och ditt kontobetalningsstatus migreras till ditt reviderade konto med ditt nya WhatsApp-telefonnummer.