Hur man hittar saknade AirPods med iPhone eller iPad

Det kan vara riktigt svårt att hitta eller hitta AirPods, om de försvinner rätt i ditt hem eller förloras någon annanstans. Därför har Apple lagt till funktionen "Hitta mina AirPods" på din iPhone för att hjälpa dig hitta saknade AirPods med din iPhone eller iPad.

Hitta min AirPods-tjänst

Hitta min AiPods-tjänst fungerar från Find My iPhone-appen på din iPhone. I likhet med Find My iPhone och Find My Mac-tjänster anger Find My AirPods den senaste kända platsen för dina saknade AirPods på en karta och låter dig spela ett ljud på de saknade AirPods, så att du enkelt kan hitta dem.

Funktionen Find My AirPods har dock några begränsningar som du måste vara medveten om.

1. Find My AirPods använder sig av Bluetooth-anslutning på din iPhone. Därför måste AirPods vara inom Bluetooth-området för en iOS-enhet för att Play Sound Feature ska fungera.

2. Om de saknade AirPods ligger utanför din Bluetooth-räckvidd, visar Find My AirPods den senaste kända platsen för dina AirPods på en karta och sätter Play Sound-funktionen i kö.

3. Find My AirPods fungerar endast när AirPods ligger utanför laddningsfodralet. Du kan inte använda Find My AirPods om du tappade dina AirPods medan de var i laddningsfallet.

Hur man hittar saknade AirPods med iPhone

Följ stegen nedan för att hitta dina saknade AirPods med funktionen Find My AirPods på din iPhone.

1. Klicka på ikonen Hitta min iPhone-app på startsidan på din iPhone eller iPad.

2. Logga sedan in på Hitta min iPhone genom att ange ditt Apple-ID och lösenord.

3. När du är inloggad ser du dina AirPods listade tillsammans med andra Apple-enheter länkade till ditt iCloud-konto (se bild nedan).

4. Klicka på dina AirPods för att låta Find My AirPods-tjänsten ange den ungefärliga platsen för dina saknade AirPods på en karta.

Obs: På kartan kan du hitta dina AirPods antingen cirklade i grått eller grönt. Om de är rundade i grått betyder det att dina AirPods inte är anslutna till någon av dina enheter. Om AirPods är cirklade i grönt betyder det att de fortfarande är anslutna till din iPhone eller andra enheter.

5. Klicka sedan på alternativet Åtgärder, som ligger längst ner på skärmen.

6. Du kommer att se ett alternativ för att spela ljud, i fall AirPods ligger inom Bluetooth-området för din iPhone.

7. Klicka på alternativet Spela upp ljud och vänta tills appen behandlar din begäran. Inom några sekunder hittar du dina saknade AirPods som spelar ett ljud som gradvis blir högre.

När ljudet spelas ser du alternativen för att stänga av vänster och stänga av höger AirPod. Detta kan vara användbart när du bara har tappat en AirPod.

8. Följ ljudets riktning för att hitta dina saknade AirPods. När du har hittat dina saknade AiPods klickar du på knappen Stopp spela för att stoppa ljudet.

Hitta saknade AirPods belägna utanför Bluetooth-sortimentet

Som nämnts ovan kan Find My AirPods-tjänsten inte spela ljud på dina saknade AirPods om de ligger utanför Bluetooth-räckvidden på din iPhone.

I sådant fall kommer Find My AirPods att ange den senaste kända platsen för dina AirPods på en karta och ge dig vägbeskrivning till den senast kända platsen för dina saknade AirPods.

1. Öppna Find My iPhone-appen på din iPhone.

2. Logga in för att hitta mitt iPhone-konto med ditt Apple-ID och lösenord.

3. När du är inloggad bör du kunna se dina AirPods listade med alla dina Apple-enheter länkade till ditt iCloud-konto.

4. Klicka på dina AirPods för att låta Find My AirPods-tjänsten ange den ungefärliga platsen för dina saknade AirPods på en karta.

5. Klicka sedan på Åtgärdsknappen längst ner på skärmen.

6. På nästa skärm klickar du på bilikonen för att få vägbeskrivningar till platsen för dina saknade AirPods.

7. Du kan gå till platsen för de saknade AirPods genom att följa vägbeskrivningen enligt din iPhone.

8. När AirPods kommer i Bluetooth-utbudet på din iPhone ser du alternativet att spela ljud på din iPhone.

När Play Sound-alternativet blir tillgängligt på din iPhone kan du använda det för att spela ett ljud på de saknade AirPods och hitta dem.

Bildkälla - Apple