Hur man lyssnar på en CB-radio på Internet

Du kan tillfredsställa din nyfikenhet med Citizens Band-radio utan att spendera stora pengar på specialiserad elektronisk utrustning. Internet är värd för många webbplatser som livestreamar CB-radiokanaler från hela världen. Beväpnad med endast en dator kan en avslappnad lyssnare ”ställa in” till samtal som sträcker sig från lokala rykten till liv eller dödsfall.

Om CB Radio

Citizens Band, ett distinkt block av radiofrekvenser (27 MHz eller 11 meter) åtskilt från TV och andra signaler, skapades på 1940-talet för att tjäna allmänheten. CB, till skillnad från de flesta typer av radiosändare, kräver ingen licens. I USA är Citizens Band organiserat i 40 distinkta radiokanaler, var och en betecknas med ett nummer från 1 till 40. Vem som helst kan lyssna, men bara en person kan prata på en kanal vid varje given tidpunkt; genom åren utvecklades CB-etikett för att hantera denna begränsning. Enligt lagen var radiokraften begränsad, så en signal färdas bara några mil i en viss riktning, även om det räcker för de flesta lokala användare. Till exempel använde mobila hantverkare som snickare och rörmokare den för att kommunicera mellan arbetsplatser och hemmakontoret. Truckers använder CB och chattar om allt från vägförhållanden till personligt skvaller. På 1970-talet sjönk kostnaden för CB-utrustning och öppnade den för generationer av amatörer och hemmahobbyister. Även om mobiltelefoner har tagit över mycket av CB: s hemmaplan finns det fortfarande en aktiv CB-gemenskap.

Lyssna på Internet

Sättet att hitta strömmande CB-radiowebbplatser på internet är på samma sätt som du letar efter vad som helst: gå till din favoritsökmotor och skriv in några ord. En sökning efter termer som "CB-streaming online" avslöjar många gratis webbplatser som är dedikerade till CB-radiolyssning. Observera att även om CB i sig är intervallbegränsat är internet inte det; du kan enkelt lyssna online på CB-chatter som händer i någon del av världen. Du behöver bara en internetansluten dator, en webbläsare och ett par högtalare.

Hur det fungerar

En CB-värdwebbplats kommer att ha faktisk utrustning som plockar upp radiosignaler och matar en live ljudström till internet. Kanalerna som erbjuds för att lyssna visas som inbäddade media på webbsidan; klicka bara på uppspelningsknappen för att lyssna. Även om vissa webbplatser har en fast kanal, kan andra byta kanal med ett musklick.

Online polisskannrar

Polisbandradio är en nära kusin till CB, eftersom de båda använder flerkanaliga lågeffektsignaler avsedda för kortdistanssändningar. Du kan hitta länkar till webbsidor som livestreamar polissändningar, så att du kan följa dramatiska verkliga brott och nödsituationer när de utvecklas.

Exempel på CB-webbplatser

Webbplatsen livecbradio.com livestreamar CB-radio från en mottagare i Lincoln, NE. Det har också en polisskanner. Cqdx11.com strömmar från Melbourne, Australien. Båda webbplatserna använder livestreaming-teknik från YouTube. Förutom live-ljud visar webbplatserna information om signalkvalitet och annan teknisk data i realtid. CBradioclub.com har CB-mottagare i några olika delar av USA och arbetar med Ivideon-streamingtjänsten. Det erbjuder en interaktiv kanalväljare för registrerade användare.

CB-simulatorer

Smartphoneutvecklare har skapat appar som simulerar CB-upplevelsen. De använder internet för att föra konversationer istället för radiosignaler, så du kan inte använda dem för att övervaka CB-kanaler, bara andra appanvändare. Men du kan använda dessa appar för att ha konversationer med människor på ungefär samma sätt som CB. Eftersom de använder internet är utbudet av de flesta av dessa appar obegränsat.