Hur man gör ett objekt som sticker ut från bakgrunden i Photoshop (8 steg)

Fotografer har ett antal tekniker som de använder för att isolera motivet på ett fotografi från bakgrunden. Många av dessa tekniker kan replikeras i digital grafikredigeringsprogramvara som Adobe Photoshop. Om du har ett fotografi där motivet på fotot verkar smälta in i bakgrunden, eller om bakgrunden är distraherande och uppmärksammar motivet, kanske du vill använda Photoshop för att göra objektet tydligt. Vissa manipulationer fokuserar betraktarens öga på ett visst objekt och gör ditt fotografi mer tilltalande överlag.

Steg 1

Öppna fotografiet du vill redigera i Photoshop genom att öppna menyn "Arkiv" från menyraden och välja "Öppna". Leta reda på bildfilen, markera den och klicka på knappen "Öppna".

Steg 2

Klicka och håll ner musknappen över "Lasso" -verktyget i verktygsfältet för att öppna en meny. Välj "Magnetiskt Lasso-verktyg". Magnetic Lasso upptäcker automatiskt områden med hög kontrast och följer dessa områden för att skapa en kant runt motivet du vill betona.

Steg 3

Spåra en kontur långsamt runt objektet. Magnetic Lasso hjälper dig genom att hitta linjen mellan ditt motiv och bakgrunden, men det fungerar bäst ju närmare konturen kommer. Fortsätt spåra runt objektet tills du kommer till din startpunkt och släpp sedan musknappen.

Steg 4

Fjädra ditt val genom att ange ett nummer i rutan bredvid "Fjäder". En radie på 5 till 15 pixlar fungerar bra på de flesta foton.

Steg 5

Invertera ditt val genom att klicka på "Välj" -menyn och välja "Invers". Alternativt kan du använda snabbtangenten "Shift-Ctrl-I" på en Windows-dator eller "Shift-Cmd-I" på Mac OS X för att välja bakgrunden på bilden.

Steg 6

Öppna menyn "Filter" och välj alternativet "Oskärpa" följt av "Gaussisk oskärpa." Mängden suddighet du lägger till beror på bildens storlek och dina personliga preferenser, men ett värde mellan 1,0 och 3,0 fungerar vanligtvis bra. Detta ger en liten suddighet i bakgrunden samtidigt som motivet hålls i skarpt fokus, vilket hjälper det att sticka ut från bakgrunden.

Steg 7

Öppna menyn "Bild" och välj alternativet "Justeringar" och sedan "Nyans / mättnad". I popup-rutan flyttar du reglaget "Mättnad" åt vänster för att ta bort färgen från bakgrunden. Mängden desaturering du tillämpar beror på personlig preferens, men ett värde mellan -10 och -30 ger ditt motiv möjligheten att sticka ut utan att din manipulation verkar uppenbar.

Lägg till en vinjett - en mörkare runt bildens hörn - genom att välja "Filter" i verktygsfältet och sedan välja "Förvrängning" och "Objektivkorrigering." Flytta skjutreglagen för Belopp och Mittpunkt i avsnittet "Vinjett" tills du kommer fram till ett tilltalande utseende. Håll kryssrutan "Förhandsgranska" så att du kan se redigeringarna i realtid på ditt fotografi. Vinjetten mörknar hörnen på ditt fotografi för att dra tittarens blick mot mitten.