Hur man rapporterar hacking på Yahoo! Post

Om du tror att ditt Yahoo-konto har hackats är du inte ensam. Under flera månader 2013 var tusentals Yahoo-användare inriktade på phishing-e-postmeddelanden som gav hackare åtkomst till sina konton. Yahoo uppgav att sårbarheten som orsakade problemet var löst, men för många användare kvarstår problemet. Om du har tappat kontrollen över ditt konto eller märker att misstänkta e-postmeddelanden skickas från din adress är hacking en trolig orsak. Yahoo uppmuntrar användare att rapportera komprometterade konton till sitt säkerhetsteam.

Steg 1

Navigera till Yahoo "Hur kan vi hjälpa dig?" sida.

Steg 2

Välj "Yahoo-konto" från den första rullgardinsmenyn och välj sedan "Hackade konton" från nästa meny.

Steg 3

Välj ditt problem från underkategorimenyn. Problemen inkluderar "Skräppost skickas från mitt konto", "Få ett ogiltigt lösenordsmeddelande" och "Det går inte att verifiera min hemliga fråga."

Steg 4

Lägg till mer information om problemet i rutan som visas. Lägg märke till hur du vill att Yahoos supportteam ska hjälpa dig.

Steg 5

Klicka på "Enter". Yahoo visar några möjliga lösningar i avsnittet Snabbsvar. Om dessa svar inte hjälper dig klickar du på "Skicka ett supportagent via e-post."

Steg 6

Skriv en beskrivning av problemet i fältet Detaljerad beskrivning. Ta inte med någon personlig information här, till exempel ditt Yahoo-lösenord, personnummer eller körkortnummer.

Steg 7

Ange Yahoo ID för personen som hackat ditt konto om du vet det. Om du inte gör det anger du "okänd".

Steg 8

Ange Yahoo ID som har hackats och ange sedan en annan e-postadress där Yahoo kan kontakta dig.

Steg 9

Ange resten av den begärda informationen, till exempel ditt fullständiga namn, födelsedatum och postnummer.

Steg 10

Ge en av dina säkerhetsfrågor och dess svar. Om du inte kommer ihåg din fråga, gå till sidan Lösenordshjälp. Välj "Jag har problem med mitt lösenord." Ange ditt Yahoo ID och välj sedan "Använd mina säkerhetsfrågor." Kopiera frågan som visas och klistra in den i rutan Säkerhetsfråga på e-postformuläret för kundsupport.

Klicka på "Skicka". Yahoo kommer att undersöka problemet och kontakta dig så snart som möjligt.