Enkelt sätt att ta bort duplicerade poster i Excel

Förekomst av duplicerade poster eller data i Excel är ett vanligt problem. I denna handledning tillhandahåller vi stegen för att hitta och ta bort duplicerade poster i Excel.

Ta bort duplicerade poster i Excel

Duplicering av data i ett Excel-kalkylblad sker på grund av att samma poster matas in i kalkylarket mer än en gång och även när du kopierar eller kombinerar data från flera kalkylblad.

Det är lätt att hitta och ta bort duplicerade poster i ett litet kalkylblad, men att ta bort duplikatposter från ett Excel-kalkylblad som innehåller data i tusentals rader och kolumner är inte lätt.

För så stora kalkylblad är det bättre att använda det inbyggda verktyget Ta bort duplikat i Microsoft Excel. Detta verktyg kan hjälpa dig att hitta och ta bort duplicerade poster på nolltid.

Steg för att ta bort duplicerade poster i Excel-arbetsblad

Följ stegen nedan för att ta bort duplicerade poster i Excel-arbetsblad

1. Klicka på valfri cell i kalkylbladet som innehåller duplikatposter.

2. Klicka sedan på fliken Data och klicka sedan på alternativet Ta bort dubbletter i avsnittet Dataverktyg.

3. På skärmen Ta bort dubbletter väljer du kolumnerna som du vill söka efter duplikat och klicka på OK.

Som standard kommer alla kolumner att väljas i dialogrutan Ta bort dubbletter. Om du inte är säker på var duplikatpostarna är kan du lämna alla kolumner markerade och klicka på OK.

4. Vänta på Excel för att söka efter duplikatposter.

När Excel har tagit bort duplicerade poster kommer du att se ett meddelande som informerar dig om antalet duplicerade poster som hittats och tas bort med verktyget "Ta bort duplikat".

Som ni håller med är denna metod snabbare och mycket bättre än att smärtsamt söka efter dubbla poster och ta bort dem manuellt.