Hur man ställer in kabelinternet med en dator

Kabelinternet ger höghastighetsinternet, eller bredband, in i hemmet med hastigheter som är mer än tio gånger snabbare än uppringd. När din kabelinternetstjänst börjar kommer en tekniker att koppla ditt hem med en kabelledning och installera ett kabelmodem. Det är ofta abonnentens ansvar att ansluta och ställa in datorer i hemmet för internetåtkomst. Om du har mer än en dator hemma kan du använda en router för att tillhandahålla en internetanslutning till flera datorer.

Steg 1

Anslut ena änden av Ethernet-kabeln till porten på kabelmodemet märkt "Internet" eller "Ethernet".

Steg 2

Sätt i Ethernet-kabeln i nätverksporten på din dator. Porten finns på datorns baksida. Om du använder en router ansluts den här änden av kabeln till den första porten från vänster på den trådlösa routern. Kontrollera att det gröna ljuset på den andra sidan av routern tänds.

Steg 3

Sätt i en annan Ethernet-kabel i nästa tillgängliga port på routern och anslut den andra änden till en dators nätverksport. Upprepa detta steg för varje dator som behöver en internetanslutning.

Steg 4

Tryck på strömbrytaren på datorn för att starta Windows. Klicka på "Start" och sedan på "Kontrollpanelen".

Steg 5

Skriv "Nätverk" i sökrutan och klicka sedan på "Nätverks- och delningscenter."

Steg 6

Klicka på "Skapa en ny anslutning eller ett nytt nätverk" och dubbelklicka sedan på "Anslut till Internet". Windows tar några sekunder att ansluta din dator till Internet.

Klicka på "Start" och klicka sedan på "Program" och klicka sedan på "Internet Explorer" för att testa internetanslutningen. Skriv en URL i adressfältet och tryck på "Enter".