Hur man vet om min TV har en digital mottagare

Sedan den 12 juni 2009 har alla radio-TV-sändningar i USA varit digitala. För att titta på TV med en antenn måste du äga antingen en TV med en inbyggd digital tuner eller en extern digital omvandlarbox. Om du köpte din TV efter mars 2007 är det troligt att den innehåller en inbyggd digital mottagare. Men eftersom vissa butiker sålde äldre TV-apparater från befintligt lager efter det datumet är det ingen garanti. Om du inte är säker finns det flera sätt att ta reda på om din TV har en digital mottagare.

Leta efter en klistermärke

Titta på TV: ns fram- och baksida efter en klistermärke eller markering som nämner en digital mottagare. Det kan säga något som "DTV", "HDTV", "ATSC", "Digital Tuner", "Digital mottagare", "Integrerad Digital Tuner" eller "Digital Tuner Inbyggd."

Titta i handboken

Kontrollera ägarhandboken som medföljde din TV om det inte finns någon indikation på en digital mottagare på TV: n själv. Om det finns en digital tuner bör den listas i manualen tillsammans med TV: ns andra funktioner.

Titta på kanalerna

Bläddra igenom kanalerna på din TV. Digital-tv innehåller underkanaler utöver vanliga. Till exempel, förutom en vanlig kanal 5, kan en TV med en digital tuner också visa kanalerna 5-1 och 5-2. Om du kan se dessa underkanaler kan du vara säker på att din TV har en digital mottagare.