Vad betyder det att publicera på Craigslist?

Att publicera på Craigslist betyder inte nödvändigtvis samma sak som att publicera på exempelvis Amazon. Craigslist är fortfarande främst en online-rubrikplats och verkar inte, åtminstone från och med april 2013, gå någonstans nära riken för digital bokpublicering. Ändå är ordet "publicering" något som har betydelse i Craigslist-folkspråket.

Inlägg

Termen "utstationering" används omväxlande med "publicering" på Craigslist. Så att publicera på Craigslist innebär helt enkelt att publicera en annons på webbplatsen. Det finns två huvudsakliga sätt att göra detta. En är utan ett Craigslist-konto, i vilket fall du besöker Craigslist-hemsidan, klickar på länken "skicka till annonser" och följ sedan anvisningarna för att publicera din annons. Den andra är att skapa och publicera med ett Craigslist-konto, vilket hjälper dig att övervaka och hantera dina annonser om du publicerar ofta.

Kosta

Att publicera på Craigslist är för det mesta gratis. De enda annonser som kostar pengar är jobbannonser på minst 28 amerikanska marknader (listade i Resources), annonser för terapeutiska tjänster - som massage - och förmedlade lägenhetsannonser i New York City. Många av de publicerade annonserna involverar personer som säljer eller söker en produkt eller tjänst, hem- eller lägenhetuthyrning eller anställningsannonser. Craigslist tillåter inte att Craigslist-communityn publicerar affiliate-marknadsföringsannonser på webbplatsen.

Skrivning

Människor publicerar också på Craigslist i en annan mening. I avsnittet "diskussionsforum" på webbplatsen kan människor publicera sina egna skrivna verk i olika kategorier, såsom "haiku", "ord" och "författare". Det är i forumstil, så andra kan svara på skrivningar som publiceras i diskussionsforum. Ett annat område på webbplatsen, som kallas "rants and raves" i avsnittet "kontaktannonser", är också ibland värd för originalskrivna verk publicerade av användare. Men Craigslist varnar besökare till det avsnittet att innehållet endast är för de som är 18 år och äldre.

Begränsningar

När du publicerar på Craigslist måste du undvika att bryta webbplatsens användarvillkor. Dessa villkor förbjuder vem som helst att publicera obscent innehåll, såsom barnpornografi, och att publicera innehåll som är avsett att trakassera någon annan. Upphovsrättslagar gäller också för vad som publiceras på webbplatsen. Om du tror att någon har lagt upp något av ditt skyddade arbete på Craigslist på ett sätt som bryter mot upphovsrättslagar, uppmuntrar Craigslists personal dig att kontakta en av deras upphovsrättsagenter via e-post, telefon eller snigelpost (se Resurser).