Varför kommer inte Adobe att låta mig beskära ibland?

Med Adobe Photoshop kan du beskära dina foton och andra bilder, vilket kan minska den totala bildstorleken och ta bort oönskade element. Grödverktyget kräver vissa förhållanden för att fungera korrekt. Allt från att ställa in preferenser till ett problem med programvaran kan resultera i att grödverktyget inte fungerar. Detta leder till problem som felaktiga skördestorlekar eller till och med att verktyget inte fungerar alls. Felsökning av vanliga problem kan snabbt lindra detta problem.

Felsök inställningar

Att tillämpa personliga inställningar på Adobe Photoshop kan ibland leda till fel i programvaran. Inställningsfilen som lagras i programmet på din dator kan bli skadad. Du behöver inte återställa alla dina inställningar för att rätta till problemet. Återställ bara beskärningsverktyget genom att högerklicka på verktyget och sedan välja "Återställ verktyget". Om du använder en Mac, tryck på "Control" och klicka på och välj "Reset Tool". Du kan sedan justera verktyget till dina personliga inställningar igen och beskära en bild som vanligt.

Kontrollera mått

Beskärningsverktyget gör att du kan ange måtten på ditt beskurna foto. När du har valt beskärningsverktyget visas två rutor i inställningsfältet längst upp till vänster i arbetsutrymmet. Det är här höjden och bredden på grödans mått anges. Om grödans mått är för små kanske de inte syns när de används. Se till att dessa mått lämnas tomma eller ställs in till önskad höjd och bredd.

Stäng av Snap to Grid

Inställningen Snap to Grid i Photoshop gör att justeringar följer vissa mätningar i bilden. Detta orsakar oönskade beskärningsresultat om du önskar specifika mätningar ner till pixeln. För att stänga av den här funktionen, välj menyn "Visa" och klicka på "Snap". Detta tar bort kryssmarkeringen och stänger av alla snapping. Genvägen för att stänga av Snap är Command-Shift på en Mac och Control-Shift på en PC. När Snap är avstängt kommer beskärningen att anpassas till pixlarna snarare än till mätguiderna.

Välj rätt verktyg

Med beskärningsverktyget finns fyra alternativ i undermenyn: Beskär, Perspektiv beskärning, Skivverktyg och Skivval. Dessa alternativ visas när du högerklickar på huvudalternativet för beskärning i verktygslådan. Om fel alternativ är valt från undermenyn för beskärning kommer du inte att kunna beskära en bild korrekt. Istället kan du skära bilden. Detta resulterar i en vald ruta med intilliggande rutor som sammanfaller med varje sida av lådan du har skivat. Om du märker flera rutor, se till att du inte har valt fel alternativ från undermenyn för grödor.