Hur man gör din iPhone till en fjärrkontroll till en Panasonic Viera

Panasonic erbjuder en gratis app som du kan ladda ner för att göra din Apple iPhone till en fjärrkontroll för en Internet-aktiverad Panasonic Viera TV-apparat. Appen fungerar med Panasonic Viera-apparater tillverkade efter 2011, förutsatt att TV: n och iPhone är båda anslutna till samma trådlösa hem-Wi-Fi-nätverk. Efter att ha konfigurerat och aktiverat iPhone-appen kan du styra huvudfunktionerna i Viera-uppsättningen genom att svepa och knacka på iPhonens pekskärm.

Steg 1

Ladda ner Panasonic Viera Remote-appen från App Store-appen på din iPhone.

Steg 2

Kontrollera att din iPhone är ansluten till ditt trådlösa hemnätverk. Tryck på appen "Inställningar" på skärmen och tryck sedan på alternativet "Wi-Fi". Om Wi-Fi inte är aktiverat sveper du fliken till läget "PÅ". Välj ditt hemnätverk från listan över tillgängliga nätverk. Om du uppmanas ange nätverkslösenordet.

Steg 3

Tryck på högerpilen bredvid nätverksnamnet på Wi-Fi-skärmen. Skriv ner den numeriska adressen bredvid "Router" på skärmen IP-adress; till exempel "192.168.1.254." Du behöver denna information senare när du ställer in TV: n Panasonic Viera.

Steg 4

Tryck på "Hem" -knappen under iPhone-skärmen för att stänga inställningsmenyerna.

Steg 5

Se till att Panasonic Viera TV är ansluten till ditt hemnätverk. Om inte, anslut apparaten till din router med en Ethernet-kabel eller trådlöst med en trådlös adapter som ansluts till apparatens lokala nätverksport på bakpanelen. Vissa Viera-apparater har en integrerad trådlös adapter. Kontrollera TV-apparatens användarhandbok för alternativ för Internetanslutning som är specifika för din Viera-modell.

Steg 6

Tryck på knappen "Funktioner" på Vieras fjärrkontroll. Välj "Inställningar" följt av "Nätverk" i menyerna på skärmen. I IP-adress / DNS-inställningsmenyn, se till att adressen som visas i avsnittet "Gateway" matchar adressen du kopierade tidigare från iPhone.

Steg 7

Välj alternativet "Network Link" på nätverksmenyskärmen. Bläddra till "Nätverksfjärrkontroll" och välj sedan "Aktivera" för att säkerställa att iPhone-appen kan styra TV: n.

Steg 8

Tryck på "Viera Remote" -appen på iPhone-skärmen.

Steg 9

Vänta några minuter på att iPhone ska skanna nätverket och upptäcka din Viera TV-apparat.

Steg 10

Tryck på Viera TV-apparaten i listan över tillgängliga enheter för att ansluta apparaten till din iPhone.

Välj önskad fjärrkontrollfunktion genom att knacka på eller svepa på skärmen för att ändra kanal eller volymnivå. Beroende på Viera-modellen kan du också använda iPhone-appen för att visa foton och videor som lagrats på TV: n eller ett anslutet SD-kort eller extern hårddisk.