Finns det ett knep för att reblogga Tumblr-inlägg utan en Reblog-knapp?

Tumblr-instrumentpanelen innehåller många funktionella och användbara knappar, länkar och flikar som låter dig navigera runt Tumblr-änden, visa dina följare och anpassa din blogg. Du kan enkelt reblogga alla inlägg på din Tumblr-instrumentpanel genom att klicka på reblog-knappen med musen. Men om du inte har en mus eller styrplatta, eller om din webbläsare har problem med att visa bilder så att du inte kan se reblog-knappen, kan du också använda Tumblr-kortkommandon för att snabbt reblogga alla inlägg på instrumentpanelen.

Hitta posten

Eftersom Tumblr-inlägg kanske inte tar upp hela instrumentpanelen och kan visas några i taget kan det vara svårt att berätta vilket inlägg din instrumentpanel för närvarande har valt. Du kan dock använda ditt tangentbord för att välja och navigera mellan inlägg. "J" -tangenten på tangentbordet flyttar instrumentpanelen framåt till nästa inlägg; "K" -tangenten flyttar din instrumentpanel tillbaka till föregående inlägg. I båda fallen är inlägget som slutar spola mot toppen av din webbläsarskärm det aktuella valda inlägget.

Återlogga med ditt tangentbord

När du väl har valt det inlägg du vill kan du automatiskt reblogga det till ditt huvudbloggkonto med hjälp av kortkommandon också. Du måste hålla ner "Skift" -tangenten och sedan trycka på "R" för att automatiskt reblogga den. Inlägget visas omedelbart på din blogg, liksom på instrumentpanelerna för din bloggs följare. Om du fortfarande kan se reblog-knappen i inlägget, kan du se att du lyckats reblogged den när knappen blir från grå till grön.

Begränsningar

Att använda kortkommandon för att reblogga Tumblr-inlägg har några begränsningar. För det första kan den här metoden bara reblogga inlägg till din huvudsakliga Tumblr-blogg. Om du har flera bloggar kopplade till ditt Tumblr-konto kommer du inte att kunna reblogga några inlägg till dina sekundära bloggar med kortkommandon. Dessutom rebumerar Tumblr inlägget automatiskt och exakt som det visas på din instrumentpanel. Du kommer inte att kunna lägga till några taggar eller kommentarer i inlägget innan du rebloggar det, men du kommer att kunna redigera inlägget och lägga till dessa element senare.

Andra tangentbordsgenvägar

Förutom att navigera upp och ner på instrumentpanelen och manuell reblogging, har Tumblrs gränssnitt många kortkommandon som du kan hitta användbara om du navigerar på webbplatsen utan en mus. Om du till exempel trycker på "L" -tangenten på ett valt inlägg kan du gilla inlägget, medan du trycker på "N" -knappen visar alla inläggens anteckningar i en popup-ruta. Om inlägget har många anteckningar kan du använda upp- och nedpilen för att läsa dem alla.

För att komponera ett nytt Tumblr-inlägg, tryck på "Z" och "C" -tangenterna tillsammans, använd sedan pil- och "Enter" -tangenterna för att välja vilken typ av inlägg du vill ha. Använd "Tab" -tangenten och mellanslagstangenten för att navigera till och välja inläggets element. Som standard skriver Tumblr ett nytt inlägg i din huvudblogg, så om du har mer än en blogg måste du först navigera till bloggen innan du skapar ett nytt inlägg genom att trycka på "Z-Tab" upprepade gånger och släppa tangenterna när du har valt den du vill ha.