Vad gör du när YouTube fryser mitt i en uppladdning?

Att ha en YouTube-uppladdning fryser i mitten är frustrerande och slöseri med tid, men du kan fixa och undvika det. Nätverksanslutningsproblem, webbläsarproblem och störningar från säkerhetsprogramvara gör att YouTube ofta slutar svara mitt i en uppladdning. Att lösa dessa problem kan förhindra framtida uppladdningsproblem, och det kan också följa YouTubes filkrav.

Webbläsare

Om YouTube fryser mitt i en videouppladdning kan din webbläsare vara orsaken till problemet. Om webbläsaren du använder är föråldrad, eller om en eller flera plugins stör den, kan du uppleva stannande, kraschande eller misslyckade uppladdningar. Om du laddar upp innehåll, särskilt högupplösta eller högupplösta videor till din YouTube-kanal, kan uppdatering av din webbläsare lösa problem eftersom nyare versioner innehåller uppdaterad teknik för att förbättra uppladdningshastigheter. Google Chrome och Firefox kan ladda upp filer upp till 20 GB. Dessutom kan de återställa misslyckade uppladdningar i händelse av en krasch eller en frysning. Internet Explorer med en uppdaterad version av Silverlight kan också ladda upp upp till 20 GB video och återställa misslyckade uppladdningar. Om du använder Google Chrome kan du också byta till ett inkognitofönster för att utesluta plugins och tillägg som kan störa YouTube-uppladdningar. Firefox Private Browser utesluter också tillägg som kan orsaka uppladdningsproblem.

Internet anslutning

Även med en bredbandsanslutningshastighet som uppfyller YouTubes krav kan YouTube frysa mitt i en videouppladdning om ditt nätverk plötsligt stannar eller slutar fungera helt. Orsaker till problem med nätverksanslutningen varierar med olika användare. dock är upptagna trådlösa anslutningssignaler och problem med internetleverantören vanliga orsaker till uppladdningsproblem. Om du inte kan öppna andra webbsidor och andra nätverksintensiva applikationer förutom problem med uppladdning av YouTube-video kan det vara enkelt att starta om din trådlösa router. Om routern är problemet förbinder routern att ansluta datorn direkt till ett modem med en Ethernet-kabel, vilket faktiskt kan förbättra stabiliteten i din anslutning på bekostnad av ditt trådlösa nätverk. Om ditt nätverksanslutningsproblem kvarstår är det den sista lösningen att kontakta din ISP för ytterligare enhetsspecifik felsökning.

Säkerhetsprogramvara

Tro det eller inte, säkerhetsprogramvara som brandväggar och antivirusprogram kan faktiskt störa YouTube-uppladdningar medan de skyddar din dator. Många av dessa program är utformade för att stoppa kommunikation som kan verka misstänksam. Även om uppladdning av en YouTube-video inte är en skadlig, säkerhetshotande aktivitet kan ditt säkerhetsprogram tänka annorlunda om det inte är korrekt konfigurerat för att tillåta sådan kommunikation. Om du kör en brandvägg eller ett antivirusprogram som stöder realtidsskanning, inaktivera det tillfälligt innan du laddar upp din YouTube-video. När uppladdningsprocessen är klar, sätt tillbaka säkerhetsprogramvaran för att minska risken för obehöriga nätverksintrång, infiltrering av skadlig programvara och andra säkerhetsproblem som kan försämra datorns prestanda.

Kompatibla YouTube-videoformat

YouTube stöder videor i en mängd olika format som MPEG, MOV, 3GPP och FLV. Men det stöder för närvarande inte videor i format som WLMP. Innan du försöker ladda upp en video måste du alltid kontrollera att den är i ett kompatibelt format, annars kommer du att stöta på problem om ett felmeddelande inte först visas på uppladdningsskärmen. YouTubes videokrav som storleksgräns ändras alltid. Om din video inte uppfyller de aktuella riktlinjerna kommer du att stöta på frysproblem, så det är alltid viktigt att följa uppladdningskraven och begränsningarna på videoöverföringsskärmen innan du försöker lägga upp en video.