Vad är skillnaden mellan buffring och streaming?

Buffring är faktiskt en åtgärd som vidtagits för att förbättra streamingupplevelsen; streaming används ofta på Internet för mediekonsumtion eftersom tittaren bara behöver det segment av mediet de för närvarande tittar på för att njuta av innehållet i motsats till hela saken med nedladdning. Att buffra en ström hjälper till att kringgå eventuella inkonsekvenser i dataflödet när du strömmar innehåll.

Strömning

Streaming minimerar den tid det tar för en tittare att börja titta på media över Internet efter att en dataöverföring har startat; oavsett vilket media du tittar på laddas ner medan du tittar. Enligt BBC betyder "Streaming att lyssna på musik eller titta på video i" realtid ", istället för att ladda ner en fil till din dator och titta på den senare." Streaming är särskilt användbart när en mediekonsumentens internetanslutningshastighet gör det möjligt för dem att ladda ner media helt på kortare tid än det tar att visa. Webbplatser och tjänster använder ofta streaming för att distribuera ljud- och videoinnehåll; datorprogram som Microsoft Office On Demand och olika videospel kan också streamas.

Buffert

Bufferten är ett tilldelat datalagringsutrymme som innehåller information från strömmen som tittaren eller användaren sannolikt kommer att använda. När det gäller en medieström som musik eller en film innehåller bufferten kommande innehåll som tittaren inte har sett eller hört än. Bufferten kan också innehålla nyligen visat innehåll för snabb återspolning. Vid strömning av program innehåller bufferten delar av programmet som användaren har ringt och kommer troligen att ringa.

Buffring förbättrar streaming

Bufferten är utformad för att innehålla kommande information för att ge så smidig som möjligt konsumtionsupplevelse. Bufferten är utformad för att ta hänsyn till inkonsekventa hastighetsförändringar för datatillförsel och tillfällig serviceförlust. Dessutom kan buffring innan du startar en ström ge strömmen högre kvalitet än i realtid. Till exempel, om en ljudström körs med 256 kbps men en lyssnares internetanslutning bara körs med 200 kbps, kan strömmen spendera 30 sekunder på att ladda upp låten innan uppspelningen startar så att nedladdningen slutförs samtidigt som uppspelningen av låten avslutas. Samma förinställningskoncept fungerar för en film som kan spelas upp i 12 Mbps men tittaren har bara en nedladdningshastighet på 11 Mbps.

Streaming utan buffring

Streaming av innehåll utan buffert gör att tittaren får en konstant dataströmshastighet. Om en videoström inte har någon buffert eller för lite buffert kommer den att bli hackig, sjunka i kvalitet eller pausa tillfälligt om något händer för att störa anslutningen när den går från servern till betraktarens enhet. Saker som källservern som får en tillfällig ökning av belastningen, internetanslutningen brusande, ett litet antal datapaket som går vilse i överföringen eller till och med någon annan på samma nätverk som surfar på en webbplats kan alla avbryta flödet.