Fördelar med Chromebooks

Det är verkligen lätt att frestas att köpa en Chromebook på grund av dess billiga prislapp, enastående portabilitet och imponerande utseende. Men erbjuder Chromebooks några verkliga fördelar jämfört med traditionella Windows- eller Mac-datorer? Låt oss komma igång och ta reda på det.

Fördelar med Chromebooks

Nedan listas bara fördelarna med Chromebooks, det rekommenderas att du också läser om "Nackdelar med Chromebooks" för att få en helhetsbild av denna nya datorras.

Ingen installation krävs

Med Chromebook är du praktiskt bra att gå så snart du får tag på en Chromebook i dina händer. Det finns inget behov av att installera någon programvara och ingen installation krävs.

Som jämförelse måste traditionella Windows-datorer laddas med Microsoft Office, Antivirusprogram och måste ofta uppgraderas till den senaste versionen av Windows OS.

För att göra detta mer tydligt, när det gäller Chromebooks finns alla nödvändiga programvaror på Googles molnservrar och praktiskt taget ingenting finns lokalt på en Chromebook. När det gäller traditionella datorer sker all databehandling i maskinen och därför måste all nödvändig programvara laddas och göras tillgänglig lokalt på datorn.

Inget behov av att köpa någon programvara

När det gäller traditionella bärbara datorer kommer du att spendera pengar för att köpa och senare uppgradera Windows OS, Microsoft Office och Antivirusprogram.

Med Chromebooks behöver du inte köpa antivirusprogram eller Microsoft Office-program. Google tar hand om skydd och skadlig kod för din Chromebook.

Chromebook-användare kan också använda Google Docs, Google Sheets och andra Microsoft Office-liknande program som är tillgängliga gratis på Google Drive.

Autouppdateringar

För traditionella datorer krävs det ofta att du letar efter programuppdateringar och installerar dem när de blir tillgängliga.

Med Chromebooks behöver du inte oroa dig för att leta efter uppdateringar och installera dem. Chromebooks är väl konfigurerade för att automatiskt leta efter uppdateringar varje gång du sätter på datorn och tillämpar programvaruuppdateringar och säkerhetsuppdateringar så snart de blir tillgängliga.

Detta är verkligen en bra funktion i Chromebooks som säkerställer att användare alltid är uppdaterade med de senaste programvaruuppdateringarna och säkerhetsfunktionerna.

Förlora aldrig ditt arbete

En annan viktig fördel med Chromebooks är att du aldrig riskerar att förlora ditt arbete. Till skillnad från traditionella bärbara datorer lagrar inte Chromebooks ditt arbete och inställningar lokalt. Alla användarinställningar, appar, dina dokument och alla dina data sparas på Google Drive.

Det betyder att du inte tappar dina filer och data även om din Chromebook är skadad. I värsta fall, om din Chromebook går förlorad eller stulen, kan du omedelbart få tillgång till alla dina filer genom att bara logga in på ditt Google-konto från en annan dator. Du hittar alla dina filer intakta och sparade fram till ditt senaste tangentbordslag.

Föreställ dig samma scenario med en traditionell Windows-bärbar dator eller en Mac, du kommer att förlora alla dina filer, data och bilder om din dator blir stulen, förlorad eller lider av misstag.

Inbyggt skydd

Chromebooks har Googles inbyggda flerskiktsskydd som inkluderar automatiska uppdateringar, verifierad start och lokal datakryptering.

Chromebook-enheterna skapar ytterligare skydd för att starta upp i ROM-läge och ansluta till appar som är lagrade på Googles molnservrar i ett sandlådeläge.

Det kommer att vara extremt svårt för vanliga hackare att komma runt den här typen av installation.

Flera användare

Chromebooks är idealiska för användning på skolor och arbetsplatser där flera användare använder samma maskin. Eftersom ingenting sparas lokalt på en Chromebook finns det ingen fara för att användarfiler blandas eller får åtkomst av andra.

Flera användare kan säkert använda samma Chromebook och de hittar fortfarande alla sina individuella inställningar, filer och arbete som sparats i samma skick som det var när de loggade ut från Chromebook.

Föräldrakontroll

Föräldrar kan inrätta övervakade konton för att skydda, spåra eller begränsa onlineaktiviteten för sina barn. Samma Chromebook kan användas av vuxna med olika inställningar och fler privilegier.

Det finns ingen fara för att barn får åtkomst till föräldrainställningarna och filerna, de kommer att se och komma åt sina egna filer och inställningar när de loggar in på sina övervakade konton.

Klar åtkomst till filer

När det gäller traditionella datorer måste du ha din egen persondator för att få åtkomst till dina filer och data vid en given punkt.

Med Chromebooks lagras all information på Google Drive och kommer alltid att finnas tillgänglig från alla datorer. Du behöver inte ens din egen dator för att komma åt dessa filer.

Oavsett var du är, är du garanterad att ha tillgång till alla dina filer och data så länge en internetuppkoppling är tillgänglig.

Gratis Google Drive-lagring

Google tillhandahåller 100 GB Google Drive-lagring, gratis i två år till köpare av nya Chromebooks av alla märken.

Efter utgången av två år kommer alla dina filer, bilder och data fortfarande att finnas kvar på Google Drive. Du kan alltid komma åt, ladda ner eller dela dessa filer men du kommer inte att kunna ladda ytterligare filer om du inte köper mer lagringsutrymme.

Lättvikt

I allmänhet är Chromebooks lätta jämfört med Windows-bärbara datorer. Detta beror på bristen på stora lagringsenheter och annan hårdvara i Chromebooks.

Som jämförelse har traditionella Windows-bärbara datorer större lagringsenheter, processorer och hårdvara för att stödja bearbetning av program av program och data.

Batteri-liv

Chromebooks har en bättre batteritid jämfört med vanliga bärbara datorer. I allmänhet kan du förvänta dig upp till sex timmar eller mer batteritid på en genomsnittlig Chromebook.

Traditionella bärbara datorer ger i genomsnitt 4 timmar när det gäller batteritid. Detta förändras emellertid när nya versioner av Windows-bärbara datorer kommer med förbättrad batteritid, vilket motsvarar Chromebooks.

Chromebooks är billiga

Generellt sett kostar Chromebooks mindre för att köpa och underhålla, jämfört med traditionella bärbara datorer.

Ta en titt på bästsäljande Chromebooks på Amazon

När du köper en Chromebook är du praktiskt redo att gå, kommer du inte att spendera pengar på antivirusprogram eller produktivitetsprogram som Microsoft Office.