Vad är Ethernet-porten på min Dish Network DVR för?

Ethernet-porten på baksidan av en Dish Network DVR används för att ansluta DVR till ditt hemnätverk. Anslutning av DVR till ditt hemnätverk krävs inte för att använda DVR. Det är enbart en valfri anslutning. Men genom att ansluta DVR till ditt hemnätverk får du tillgång till ett bredare utbud av servicefunktioner som DishONLINE. Med tillgång till DishONLINE kan du ladda ner filmer till DVR, schemalägga DVR-inspelning online och utföra andra uppgifter.

Krav

Du måste prenumerera på bredbandsinternet för att ansluta Dish Network DVR till ditt hemnätverk. Om du är en uppringd internetprenumerant är din anslutningshastighet inte tillräckligt snabb för att integrera din DVR i ett nätverk. För att skapa ett hemnätverk med din bredbandsinternetstjänst måste du använda ett modem / router eller gateway för att ansluta din internettjänst till skillnad från bara ett modem. Routern eller gatewayen är den enhet som skapar nätverket.

Allmän inställning

En koaxialkabel eller telefonkabel används, beroende på om du har kabel- eller DSL-bredband, för att ansluta källan till Internetsignalen till routern eller gatewayen. En Ethernet-kabel används för att ansluta routern eller gatewayen till huvuddatorn i ditt hemnätverk. Se enhetens handbok för specifika instruktioner om hur du installerar enheten. Routrar och gateways är utrustade med flera Ethernet-portar, så att du kan ansluta flera enheter till routern eller gatewayen för att skapa ett nätverk. För att ansluta Dish Network DVR till ditt hemnätverk, anslut ena änden av en Ethernet-kabel till DVR: s Ethernet-port. Anslut den andra änden av denna kabel till en oanvänd Ethernet-port på routern eller gatewayen.

Verifiera internetanslutning

När DVR är ansluten till ditt hemnätverk måste du verifiera att DVR: s internetanslutning är upprättad. För att utföra denna uppgift på en ViP622 eller ViP722 DVR, till exempel, öppna DVR: s huvudmeny. Klicka på "Systeminställningar", "Installation", "Bredbandsinställningar" och "Nätverksinställningar". Anslutningsstatusen ska visa "Connected Online" och "IP-adressen" bör fyllas med andra nummer än alla nollor om DVR: n är ansluten till Internet. Välj "Återställ anslutning" om statusindikatorerna betyder att DVR inte är ansluten till Internet.

Ytterligare DVR: er

Om du har flera Dish Network DVR-apparater i ditt hem, istället för att ansluta varje DVR till ditt hemnätverk via en Ethernet-kabelanslutning, kan du använda en Dish Network-enhet kallad SlingLink för att trådlöst ansluta DVR: erna till ditt hemnätverk. SlingLink är ansluten till din router eller gateway med en Ethernet-kabel. Anslut SlingLink till ett eluttag. Koppla ur varje DVR-strömkabel i minst 10 sekunder och sätt sedan tillbaka den i ett eluttag. Med denna typ av installation levereras nätverkssignalen via DVR: s strömanslutning snarare än via enhetens Ethernet-port.