Kan blockerade telefonnummer hämtas?

I den moderna tidsåldern för mobiltelefoner och digital information, kan du med nummerpresentation se en uppringares identitet innan du svarar på ett samtal. En uppringare kan dölja sin identitet genom olika metoder, ibland gör det nödvändigt att hämta sitt telefonnummer eller information för dina egna behov eller till och med för säkerheten.

Förhindra anonyma samtal

Förebyggande är fortfarande det bästa avskräckande. Om du har en fast telefon kan du ställa in din telefonlinje för att avvisa alla blockerade och anonyma samtal, vilket tvingar uppringaren att lägga på och ringa upp igen med en specifik kod för att avblockera hennes nummer medan du ringer till dig. Kontakta ditt telefonföretag eftersom en ytterligare månadsavgift kan tillkomma. För att aktivera den här funktionen, plocka upp din telefon och ring 77. Om ett privat nummer försöker ansluta till din telefonlinje spelas ett automatiskt meddelande och informerar den som ringer om en specifik kod som ska anges när du försöker ringa ditt nummer. Den här koden kommer att publicera uppringarens nummer och avslöja hennes namn för dig via nummerpresentation. Denna metod förblir ofta det bästa sättet att hämta alla inkommande telefonnummer genom att tvinga alla som ringer att identifiera sig. Om du behöver inaktivera den här funktionen, så kallad samtalsblockering, tar du bara upp telefonen och ringer 87.

Avblockera tjänster

Smartphones möjliggör applikationer som enkelt kan hämta blockerade telefonnummer. En sådan app för Andriod, TrapCall, avslöjar inte bara den privata personens riktiga telefonnummer utan annan grundläggande information som är associerad med det registrerade telefonnumret. Även om det är gratis att ladda ner kräver TrapCall ett betalt abonnemang för att kunna användas.

Ett annat exempel för iOS, CIA-appen, ger samma informationskategori och mer. Till skillnad från TrapCall erbjuder CIA olika nedladdningar, inklusive en gratis version. En bannerfri version och en fullständig version kostar båda en liten summa pengar, men kräver inte en månadsprenumeration som Android TrapCall-app. CIA-appen tillhandahåller också information om sociala nätverk om en uppringare när den är tillgänglig och erbjuder olika reservverktyg för din kontaktlista.

Spoofing

Nummerpresentation och andra säkerhetsåtgärder kan ibland inte göra tillräckligt för att skydda dig från personer med skadlig avsikt. Du kan bli offer för "spoofing", där ett falskt telefonnummer visas på ditt nummerpresentat, som har för avsikt att vilseleda dig om den som ringer upp. Om en uppringare har skadlig avsikt blir detta olagligt. Vissa appar, till exempel CallerDec, kräver verifiering av uppringarens identitet i både samtals- och mottagningsändar och kan hjälpa dig att hämta ett blockerat eller dolt telefonnummer om någon missvisar dig på detta sätt.

Samtalsspårning

Ditt telefonföretag har befogenhet att avslöja och spåra alla telefonsamtal som görs till din telefon, men endast när de tillhandahålls korrekt dokumentation av en polisavdelning. När du har tömt alla andra alternativ är det här ett alternativ om du har utstå trakasserande eller farliga samtal. Som med samtalsblockering och avblockering kommer du att ringa en specifik kod beroende på din telefonleverantör och betala en liten avgift, så att företaget kan spåra och hämta telefonnummer och ibland även platsen för den som ringer som fortsätter att trakassera dig.