Hur svarar jag på förfrågningar från Craigslist?

En förfrågan från någon som såg din Craigslist-annons kan vara en port för din nästa glädje, försäljning eller framtida katastrof. Det är sant att Craigslist-teamet erkänner att i USA ensam använder över 60 miljoner människor Craigslist varje månad och att den överväldigande majoriteten av dessa människor är pålitliga och välmenande. Samtidigt varnar dock Craigslist för bedrägerier och hot mot den personliga säkerheten när man ansluter till människor via Craigslist-plattformen, oavsett om det är ett jobb, ett objekt till salu, ett communityevenemang eller romantik.

Steg 1

Bestäm platsen för den som frågar, eftersom Craigslists användarvillkor konstaterar att Craigslist är en lokal tjänst. Kontrollera förfrågarens e-postmeddelande, om personen kontaktade dig via e-post, för ett telefonnummer och kontrollera att numret är lokalt. Eller, om personen ringde till dig och lämnade ett meddelande, kontrollera din samtalslogg eller röstmeddelande för att verifiera att det är ett lokalt nummer. Om personen inte är lokal, känn dig inte skyldig att svara. Om personen är det kan du välja att fortsätta.

Steg 2

Analysera utredningen för bedrägeri eller brottliknande element. Avvisa eller svara inte på förfrågningar som involverar potentiellt koppling av pengar, tillhandahållande av din finansiella information, klicka på oönskade webblänkar eller tryck för att träffas personligen för första gången på en isolerad, icke-offentlig plats.

Svara på förfrågan via telefon eller e-post med avsikt att dela all relevant information med förfrågan, men inte mer än vad som är nödvändigt. Var inte rädd att be personen var han kommer ifrån, för att bekräfta lokalitet. Om det kommer till det, ska du träffas för första gången på en plats som ett kafé där det finns andra människor runt och fortsätta ditt företag där, oavsett om det är personligt eller kommersiellt. Inbjud inte människor till ditt hem utan att ha träffat dem först.