Hur man tar bort Grand Total i pivottabellen

Beroende på dina krav kanske du kanske inte vill visa Grand Totals i dina rapporter. Nedan hittar du stegen för att lägga till eller ta bort Grand Total i pivottabellen.

Dölj eller ta bort total summan i pivottabellen

När du skapar en pivottabell kommer Microsoft Excel automatiskt att lägga till en kolumn Grand Total, Grand Total, beroende på organisationen för din pivottabell.

Vissa rapporteringskrav behöver dock inte faktiskt Grand Total Rows eller Grand Total Column. Därför tillhandahåller vi nedanstående steg för att dölja Grand Total i pivottabellrader eller kolumner.

Steg för att ta bort total summan i pivottabellen

Som du kan se i Pivot-tabellen nedan har vi "Subtotals" för produkter som säljs av Store # 1 och Store # 2 och även "Grand Total" för alla produkter som säljs av de två butikerna.

Eftersom vi bara är intresserade av att spåra den enskilda försäljningen som gjorts av de två butikerna, fortsätter vi med följande steg för att ta bort Grand Total i detta pivottabell.

1. Klicka på valfri cell i pivottabellen så ser du två nya flikar (Analys & design) som visas på den övre menyfältet.

2. Klicka sedan på fliken Design> klicka på Stora totaler och välj AV för rader och kolumner i rullgardinsmenyn.

Detta kommer att ta bort totala summan från din pivottabell och pivottabellen indikerar endast subtotalen.

Dölj kolumn- eller radtotaler i pivottabellen

Som du ser på bilden nedan har vi en pivottabell som visar både rad- och kolumnstorlekar. Eftersom detta inte är nödvändigt i vårt fall fortsätter vi med följande steg för att ta bort Row Grand Totals i pivottabellen.

1. Klicka på valfri cell i pivottabellen så ser du två nya flikar (Analys & design) som visas på den övre menyfältet.

2. Klicka på fliken Design> klicka på Grand Totals och välj alternativet På för endast kolumner i rullgardinsmenyn.

Om du nu tittar på ditt kalkylblad kommer du bara att se kolumnens totala totaler och radtotaler för rad tas bort i pivottabellen.