Kan Chrome använda ActiveX?

ActiveX-kontroller används ofta i Internet Explorer för att lägga till extra funktioner på webbsidor. Google Chrome stöder inte ActiveX-kontroller direkt, men du kan fortfarande använda dem genom att införa en lösning. Eftersom ActiveX kanske inte fungerar bra i alla webbläsare och ibland utsätter en dator för säkerhetsproblem, föreslår Chrome att utvecklare använder alternativ för att ge en jämnare användarupplevelse bland alla Chrome-användare.

Förbättra din upplevelse

Google Chrome stöder inte ActiveX som standard, men Internet Explorer-användare kan njuta av den förbättrade funktionaliteten som dessa plugins lägger till på webbsidor. På Internet Explorer uppmanas användare att installera och använda ActiveX-kontroller när de besöker en webbplats som använder dem. Till exempel kan en webbplats som innehåller en mediaspelare be användaren att installera en ActiveX-kontroll för att aktivera spelaren. Utan kontrollen kanske Chrome-användare inte ser samma funktioner eller tvingas använda Internet Explorer för vissa webbplatser.

Inget behov av att öppna Internet Explorer

Chrome-användare som föredrar utseendet och känslan av sin webbläsare kan fortfarande få samma förbättrade upplevelse som Internet Explorer-användare genom att installera en IE-emulator. Den här lösningen ger åtkomst till ActiveX-kontroller genom att lägga till IE-renderingsmotorn i Chrome. Lösningen, IE Tab, är tillgänglig som ett gratis tillägg i Chrome Web Store (se Resurser). Efter installationen kommer Chrome att fungera ungefär som Internet Explorer. Vid tidpunkten för publiceringen är tillägget endast tillgängligt för Windows-system.

Andra alternativ i Chrome Web Store inkluderar IE Tab Classic och IE Tab Multi. Vid tidpunkten för publicering är IE Tab det mest populära alternativet baserat på användarrecensioner och nedladdningar.

Lösningen till ett pris

Med tillägget IE Tab kan du använda ActiveX-kontroller i Chrome, men du måste ha Internet Explorer installerat på din dator för att kunna använda det. Tillägget använder den version av Internet Explorer som du för närvarande har installerat för att öppna sidor i Chrome. IE-fliken öppnar i princip Internet Explorer i Chrome. Eftersom den hämtar data från den version av IE som du för närvarande har installerat, rekommenderar utvecklarna att hålla Internet Explorer uppdaterad för att säkerställa att tillägget är så säkert som möjligt.

Välj och välj

Du behöver inte använda tillägget hela tiden. Du kan inaktivera det i Chrome när som helst genom att ange "chrome: // extensions /" i din webbläsare. Välj tillägget IE-fliken och avmarkera "Enabled". Du har också kontroll över vilka webbsidor som öppnas automatiskt i fliken IE med hjälp av tilläggets inställning för automatisk URL-filter.

IE-fliken baserar normalt emulering på din nu installerade version av Internet Explorer. Om du vill använda en annan version kan du ändra läge i tillvalssektionen Alternativ.