Så här får du länken för att följa människor på Instagram

Du hittar inte länken för att följa andra Instagrammers i den officiella Instagram-webbapplikationen eftersom Instagram har utformats för användning på mobila enheter och de som ansvarar för designen vill behålla det på det sättet. Du kan dock följa personer från iPhone eller Android-appen. Du kan också hitta och följa personer på din dator med en tredjeparts webbapplikation som Webstagram eller Followgram. Dessutom kan tredjeparts mobilappar som spårar dina följare och följare status du följa andra användare direkt från appen.

IPhone-app

Med Instagram-appen för iPhone kan du hitta och följa andra Instagrammers. Öppna Instagram och tryck sedan på ikonen "Meny". Tryck på fliken "Hitta och bjud in vänner" för att öppna skärmen Sök vänner. På skärmen Hitta vänner kan du antingen trycka på "Facebook-vänner" för att följa dina Facebook-vänner på Instagram, eller så kan du trycka på "Från min kontaktlista" för att följa Instagrammers i din kontaktlista. En lista med Instagram-användare öppnas. Tryck på ikonen "Följ" bredvid var och en av dina kontakter eller Facebook-vänner du vill följa.

Android-app

Android-appen fungerar på samma sätt som iPhone-appen. Öppna appen och tryck sedan på “Meny” för att visa appmenyn. Välj alternativet "Hitta vänner" för att öppna skärmen Sök vänner. Välj att följa dina Facebook-vänner eller Instagrammers från din kontaktlista. Klicka bara på knappen "Följ" bredvid varje Instagrammer som du vill följa.

Tredjeparts webbvisare

Tredjeparts Instagram-tittare, som Followgram och Webstagram, efterliknar Instagram-mobilappens beteende på din dator (se Resurser). Webstagram-gränssnittet liknar skärmarna på Instagram-mobilappen och du följer andra användare på samma sätt som du skulle följa dem på din mobila enhet. Followgram förser användare med en fåfängs-URL så att användare kan dela sina Instagram-profiler online. Du kan också följa dem som följer dig och skapa Follow Me på Instagram-widgets för dina webbplatser och bloggar med Followgram.

Follower Management Apps

Flera mobilappar är tillgängliga som gör att du kan hantera dina Instagram-följare. Många av dessa appar ger dig en Follow-knapp för att följa användare som följer dig. Android-appar som TrackGram, Instagram Followers Tracker och InstaFollow Lite tillhandahåller Follower-knappen inifrån appen. Med iPhone-appar som Followers + för Instagram och My Followers på Instagram kan du följa andra användare och hantera dina följare från appen.