Hur man textar från min bärbara dator till en mobiltelefon

Textmeddelanden förvisas inte bara till mobiltelefoner. de kan också skickas från en bärbar dator om du inte har en sms-tjänst, om du har använt din månatliga sms-ersättning eller om du befinner dig på en plats med en Wi-Fi-signal men ingen cellsignal. Du har flera sms-alternativ genom att komma åt en webbplats, skicka ett e-postmeddelande eller använda Google Voice. Förutom det senare måste du veta vilken trådlös operatör din mottagare av textmeddelanden använder.

Sms via e-post

Du kan skicka en vän ett e-postmeddelande som kommer att skickas som ett sms om du känner till hans mobilnummer och vilken trådlösa operatör han använder. När han svarar på texten får du ett svar på din e-post. Skapa ett nytt e-postmeddelande på din bärbara dator och skriv textmeddelandet i e-posttexten. Adressera det till din väns tio-siffriga mobilnummer följt av ett suffix, beroende på hans operatör. Till exempel, för telefonnumret 800-555-1212, skriv e-postadressen som [email protected] för AT&T, [email protected] för T-Mobile, [email protected] för Sprint eller 8005551212 @ vtext.com för Verizon. Meddelanden som är längre än 140 tecken levereras som flera textmeddelanden.

Text via Carrier webbplats

Vissa operatörer låter dig också skriva prenumeranter direkt från deras webbplatser. Du kan till exempel gå till Verizon-textmeddelandesidan (se länk i Resurser) och skriva upp till 10 Verizon-prenumeranter samtidigt, även om du inte är Verizon-prenumerant. Andra leverantörer av trådlösa tjänster tillåter endast prenumeranter att skicka meddelanden via sina webbplatser. Sprint-kunder kan logga in på sina onlinekonton, öppna Web Texter-webbplatsen och skicka textmeddelanden med sina bärbara datorer. Meddelanden som är längre än 140 tecken levereras som flera textmeddelanden.

Text med Google Voice

Om du har ett Google Voice-konto och du bor i USA eller Kanada kan du skicka och ta emot textmeddelanden med ditt Google Voice-nummer, precis som med en mobiltelefon. Det finns ingen anledning att känna till mottagarens operatör när du sms via Google Voice. Logga in på ditt Google Voice-konto (se länk i Resurser), klicka på "Text", skriv mottagarens telefonnummer och textmeddelande och klicka sedan på "Skicka". Du får svar på meddelandet i din Google Voice-inkorg, som använder ett gränssnitt som liknar Gmail.

Text med en gratis SMS-webbplats

Du kan också skriva från din bärbara dator med en gratis sms-webbplats. Meddelandena åtföljs vanligtvis av en annons som gör det möjligt för leverantören att erbjuda tjänsten gratis. Som med att skicka ett sms via e-post måste du känna till mottagarens mobilnummer och operatör. Några av de gratis sms-webbplatserna inkluderar Skicka SMS, Ett gratis SMS och Skicka SMS nu (se länkar i Resurser). De flesta gratis SMS-webbplatser kräver inte att du registrerar dig innan du skickar ett meddelande. Meddelanden som är längre än 140 tecken levereras som flera textmeddelanden.

Apple iMessage

Du kan skicka ett meddelande via Wi-Fi från din MacBook Pro eller MacBook Air som kör OS X Mountain Lion till en iPhone-användare med iMessage aktiverat. Starta Messaging-appen, ange mottagarens telefonnummer eller e-postadress, skriv ditt meddelande och skicka det. Om mottagaren inte har en iPhone eller har en iPhone men inte har aktiverat iMessage kan du inte skicka meddelandet till hans mobiltelefon. Men om mottagaren har en Apple-enhet med iMessage aktiverad, till exempel en iPod, iPad, iTouch eller Mac, kommer meddelandet att levereras till den här enheten eller enheterna.