Finns det ett sätt att blockera någon på Twitter utan att de vet?

Twitter-personal vill att deras sociala plattform ska vara en säker och öppen gemenskap. Ibland måste du dock ha lite mindre av en för att ha lite mer av den andra, vilket är fallet när du blockerar någon på Twitter. Sammantaget kan du blockera någon utan att varna honom för det faktum, men det finns fortfarande ett sätt som en blockerad användare kan upptäcka att du har blockerat honom.

Blockering

Att blockera någon på Twitter är ganska enkelt. Du besöker bara profilsidan för personen du vill blockera, klicka på personikonen bredvid Följ-knappen och klicka sedan på "Blockera". När du gör detta meddelar Twitter inte personen att du har blockerat henne. Men från det ögonblicket kommer personen inte att kunna följa dig på Twitter eller lägga till dig i hennes Twitter-listor.

Rapportering

Ett annat och mer allvarligt sätt att blockera någon utan att han vet att du gjorde det är att rapportera en person för att lägga upp skräppost. Använd självklart endast den här funktionen när någon faktiskt tweetar skräppost. För att göra detta, öppna en persons profil men välj "Rapportera för skräppost" istället för "Blockera". Detta kommer inte bara att blockera personen från att följa dig utan kommer också att sätta personens konto under utredning av Twitter. Kontot stängs inte av automatiskt.

Varning

Även om Twitter inte informerar någon om att du har blockerat henne, finns det fortfarande ett sätt som hon kan ta reda på. För det första, när hon förstår att hon inte längre följer dig - om hon var en gång - eller att hon inte kan följa dig, kan hon med rätta dra slutsatsen att du har blockerat henne. När du blockerar någon och din Twitter-profil är inställd som en offentlig och inte en privat profil kan vem som helst, inklusive den blockerade Twitter-användaren, läsa dina tweets och se din övergripande profil.

Kritik

Inte alla är nöjda med Twitters blockeringsfunktion. Även om det är sant och folk uppskattar att Twitter inte skickar ett meddelande till den blockerade användaren som informerar honom om blocket, för vissa är blocket inte tillräckligt fullständigt, eftersom, som nämnts, personen fortfarande kan se dina offentliga tweets. Den blockerade personen kan också retweeta dina tweets, vilket tyder på att du är vänner. Om du har en allt större oro för din integritet på Twitter är det mest privata sättet att gå att ställa in din profil till privat.