Vad innebär det att lägga till någon i ditt nätverk på LinkedIn?

Kollegor, affärspartners, klasskamrater eller vänner du lägger till i ditt professionella nätverk på LinkedIn kallas "anslutningar". Alla som du lägger till i ditt LinkedIn-nätverk blir en "första graders" anslutning, och detta gör att du kan stödja och rekommendera varandra, visa kontaktinformation och kommunicera via nätverksuppdateringar och LinkedIns e-posttjänst. Normalt kan du också visa din anslutnings eget kontaktnätverk och kommunicera med dem.

Profilåtkomst

Varje LinkedIn-medlem kan se en förkortad version av din profil när du är inloggad på webbplatsen, men bara personerna i ditt anslutningsnätverk kan se mer detaljerad profilinformation, inklusive dina kontaktuppgifter. LinkedIn rekommenderar att du bara bjuder in de personer du känner och litar på att gå med i ditt anslutningsnätverk så att din kontaktinformation inte hamnar i fel händer.

LinkedIn-e-postmeddelanden

LinkedIn har sitt eget interna e-postsystem, känt som LinkedIn InMail. LinkedIn Premium-medlemmar med betalda prenumerationer kan skicka meddelanden till andra användare, men vem som helst kan skicka LinkedIn InMail-meddelanden till personerna i sitt eget nätverk av anslutningar. Meddelandet går till din anslutnings LinkedIn-inkorg och kan, beroende på hans aviseringsinställningar, också gå till hans personliga e-postadress.

Nätverks- och gruppuppdateringar

Efter att du har anslutit till en annan person på LinkedIn ser du varandras nätverksaktivitetsuppdateringar i LinkedIn-nyhetsflödet. Uppdateringar kan inkludera alla senaste LinkedIn-aktiviteter, från att lägga till anslutningar och gilla inlägg till att godkänna en kontakts yrkeskunskaper eller rekommendera henne baserat på en tidigare roll. Du kan anpassa vilken typ av anslutningsuppdateringar som visas på din startsida från LinkedIn-inställningsskärmen eller själva startsidan. Om du och din anslutning båda tillhör samma LinkedIn-grupp kan du också följa hennes gruppaktivitet.

Introduktioner

Genom att lägga till anslutningar på LinkedIn skapas ett utökat nätverk av kontakter som bildats av personerna i dina anslutningar egna nätverk. Om du vill kommunicera med någon i ditt utökade nätverk kan du använda LinkedIn Introduktionsverktyg för att skicka ett meddelande genom den ömsesidiga anslutningen. Din anslutning har möjlighet att godkänna eller avvisa meddelandet för att förhindra olämpliga meddelanden eller skräppost, men en lyckad introduktion är ett användbart sätt att visa intresse för en ledig plats eller kommunicera med inflytelserika personer utanför ditt eget nätverk.

Rekommendationer och rekommendationer

Rekommendationer på LinkedIn liknar de referenser du kan inkludera i ett professionellt CV. Efter att ha anslutit till någon på LinkedIn kan du båda skriva en kort rekommendation till varandra baserat på prestanda i ett nuvarande jobb eller tidigare roll. Godkända rekommendationer visas på din LinkedIn-profil och personerna i ditt anslutningsnätverk kan komma åt och läsa rekommendationerna. LinkedIn-anslutningar kan också stödja varandra för specifika färdigheter.