Vad är skillnaden mellan AOL Browser och Internet Explorer?

Webbläsare används för att visa och navigera genom webbplatser på en internetenhet. Användare har möjlighet att välja bland olika webbläsare från tredje part att installera på sina enheter. En av de mest populära webbläsarna på marknaden idag är Microsoft Corporation Internet Explorer. America Online har utvecklat olika internetsviter med webbläsningsfunktioner, inklusive deras avbrutna AOL-webbläsare.

Microsoft Internet Explorer

Internet Explorer, tidigare Microsoft Internet Explorer, är Microsoft Corps grafiska webbläsningsprogram som är inbyggt i Microsoft Windows-operativsystemet. Internet Explorer ingår som en medföljande komponent på nya Windows-installationer och kan också laddas ner via Internet. Till skillnad från AOL-webbläsaren fokuserar Internet Explorer på webbläsning utan extra buntade tjänster. Internet Explorer tillåter dock att tredje parts tillägg och verktygsfält installeras som avsevärt kan utöka webbläsarens funktionalitet.

AOL-webbläsare

AOL utvecklade sin AOL-webbläsare som en fristående applikation. AOL-webbläsare krävde inte ett uppringt internetprenumeration via AOL, vilket var vanligt för deras tidigare produkter. AOL Browser erbjöd många extra funktioner inklusive sökning på skrivbordet, AOL Mail, AOL Instant Messenger och en integrerad RSS-läsare. Webbläsaren distribuerades som en gratis nedladdning och kunde buntas med AIM-installationer.

Relaterade AOL-produkter

AOL-webbläsare döptes slutligen av AOL till AOL Explorer. AOL Explorer erbjöd exakt samma funktioner som AOL Browser men med ett uppdaterad användargränssnitt. En CNET-granskning av AOL Explorer föreslog att Mozilla Firefox-webbläsarfans skulle ge AOL: s webbläsare ett försök på grund av de många extra funktionerna. AOLs AIM tillhandahåller snabbmeddelandetjänster som integreras med andra tjänster som erbjuds av AOL. De senaste AOL-produkterna är AOL Desktop och AOL-verktygsfältet för Internet Explorer. Båda produkterna ger åtkomst till tjänster som visas i AOL-webbläsaren, såsom AOL Mail och AOL Search.

Tidslinje

AOL gick först in i Windows-världen 1993 med sin online-programvarupaket AOL 1.0. I juli 2005 utvecklade AOL webbläsaren AOL men avbröt utvecklingen året därpå i maj 2006. För närvarande tillhandahåller webbläsarverktygsfält AOL Desktop och AOL de flesta funktionerna från sina tidigare sviter. 1995 fanns Microsoft Internet Explorer, känd som Windows Internet Explorer vid den tiden, i ett Windows Plus! mjukvarupaket för Windows 95. Internet Explorer fortsätter att förbli en av marknadsledarna för Internet-surfning. De flesta större företag använder webbutvecklingsstandarder som har optimerats för användning med Internet Explorer.