Hur man fixar ljudtjänster som inte svarar på fel i Windows 10

Audio Services svarar inte fel i Windows 10 gör att PC-användare undrar ofta vad som har gått fel med deras datorer. Nedan hittar du metoderna för att fixa det här felet.

Ljudtjänster svarar inte fel i Windows 10

Ljudtjänster Inget svar svarar genereras av Windows Audio Felsökare som vanligtvis körs när Windows inte kan interagera med ljudenheter på din dator.

Det här felet kan orsakas av olika orsaker, allt från Windows Audio Services som inte svarar eller stoppas till att ljudenhetsdrivrutiner blir föråldrade eller skadade.

1. Kontrollera Windows sekretessinställningar

Ljudtjänster som inte svarar på felet på din dator kan bero på att appar inte kan komma åt mikrofonen på din dator.

Klicka på Start-knappen> Inställningsikon> på skärmen Inställningar, klicka på fliken Sekretess.

Klicka på mikrofonen på sidmenyn på sekretessskärmen och se till att mikrofonen har åtkomst till din dator. Om inte, klicka på Ändra och låt mikrofonen komma åt din dator.

2. Starta Windows Audio Service och ljudkomponenter

Som nämnts ovan kan Windows Audio Service ibland svara eller avaktiveras på en Windows-dator.

Högerklicka på Start-knappen och klicka på Kör i menyn som visas.

I fönstret Kör kommando skriver du services.msc och klickar på OK-knappen

Högerklicka på Windows Audio på skärmen Tjänster och klicka på Start alternativet om du upptäcker att tjänsten inte körs.

Högerklicka sedan på Windows Audio igen och klicka här på Egenskaper. På skärmen Windows Audio Properties ställer du in "Startup type" till Automatic.

På samma skärm, se till att Windows Audio Endpoint Builder, RPC EndPoint Mapper, Remote Procedure Call (RPC) och DCOM Service Process Launcher körs och “Startup Type” för dessa tjänster är inställd på Automatic.

När du är klar, starta om datorn och se om felet Audio Service Not responding nu är fixat på din maskin.

3. Installera om ljuddrivrutiner

Problemet med att Windows Audio Services inte svarar på en Windows 10-dator kan vara relaterat till enhetsdrivrutiner för att ljudkontrollern blir föråldrad eller skadad.

Högerklicka på Start-knappen och välj Enhetshanterare.

Högerklicka på enheten som visas under ”Ljud-, video- och spelkontroller” på skärmen Enhetshanterare och klicka på Avinstallera enhetsalternativ.

Klicka sedan på fliken Åtgärd i den översta menyraden och välj alternativet Sök efter hårdvaruändringar i rullgardinsmenyn.

Det är också bättre att starta om datorn och låta Windows automatiskt installera rätt enhetsdrivrutin.

4. Kör Windows Felsökare

Du kan använda felsökaren som finns i Windows 10 för att lösa problemet med att Audio Services inte svarar på din dator.

Klicka på Start-knappen> Inställningsikon.

Klicka på Uppdatera och säkerhet på skärmen Inställningar.

På nästa skärm klickar du på alternativet Felsökning i den vänstra rutan, klickar på Spela ljud i den högra rutan och klickar sedan på Kör felsökningsalternativet.

Följ sedan instruktionerna på skärmen när Windows Felsökare försöker hitta och fixa ljudproblem på din dator. I det här fallet var det vettigt att låta Windows installera om ljuddrivrutinen och prova Microsoft HD Audio-drivrutinen (se bild nedan)

Klicka på nästa skärm på alternativet som verkar vara sant i ditt fall. I vårt fall kom det inget ljud från hörlurarna och vi klickade på Försök igen med Microsoft HD Audio Driver.

Slutligen hittade Windows ett problem med ljuddrivrutinen och åtgärde problemet.