Hur du åtgärdar felet "Användarprofil kan inte laddas" i Windows 10

Liksom många andra kan du också bli förbryllad och frustrerad när du inte kan logga in på ett nytt användarkonto på grund av "Användarprofil kan inte laddas" -fel i Windows 10. Fortsätt läsa för att ta reda på några praktiska sätt att fixa det här irriterande felet i Windows 10.

Användarprofil kan inte laddas i Windows 10

Det här felet stör de flesta användare som har uppgraderat sina datorer till Windows 10 från en tidigare version av Windows och försöker nu skapa ett nytt lokalt användarkonto med alternativet "Lägg till en användare utan Microsoft-konto".

I allmänhet kan användare skapa ett nytt lokalt användarkonto utan problem. Men varje gång de skapar ett nytt användarkonto och försöker logga in genom att skriva in lösenordet ser de detta frustrerande felmeddelande:

”Användarprofiltjänsten misslyckades inloggningen” tillsammans med ”Användarprofilen kan inte laddas” - Se bild nedan.

Orsakerna till användarprofilen kan inte laddas

För de som är intresserade av att veta, anges följande två skäl ofta för förekomsten av detta konstiga fel på en Windows 10-dator.

1. Standardprofilen på din dator kan vara skadad vid uppgradering till Windows 10 från en äldre version av Windows-operativsystem. Det här felet inträffar eftersom Windows 10 skapar en ny användarprofil genom att använda filer från standardprofilen (som är skadad).

2. Enligt Microsoft kan en användarprofil också bli skadad om din antivirusprogramvara skannar din dator medan du försöker logga in på en användarprofil.

Även om ovanstående två skäl ofta citeras i onlinehjälpgrupper och forum, tror vi att detta fel också inträffar när användarprofilen inte är exakt skadad. Denna slutsats är baserad på våra tester som gör det förvånansvärt enkelt att skapa en ny användarprofil på samma dator som genererade felmeddelanden.

Vi vet inte säkert om detta bara händer på våra maskiner. Därför erbjuder vi den här lösningen som ett tredje alternativ (nedan) för att lösa detta problem.

Fixa användarprofilen kan inte laddas i Windows 10

Genom att följa orsakerna till felmeddelandet "Användarprofil kan inte laddas" kan du använda någon av dessa metoder för att åtgärda problemet.

1. Fixa skadad användarprofil genom att komma in i registerfiler.

2. Byt ut den skadade användarprofilen på din dator med en bra och försök sedan skapa ett nytt användarkonto.

3. Koppla från internet och skapa ett nytt lokalt användarkonto.

Tips: Prova det tredje alternativet först istället för att börja med de två första alternativen.

1. FIX Korrupt användarprofil genom att korrigera registervärden

Eftersom den här metoden innebär att komma in i registerfiler, rekommenderas det mestadels för avancerade användare som är vana att arbeta med registerfiler.

Tanken bakom denna metod är att komma till registerfilerna som är relaterade till den skadade användarprofilen och återställa felaktiga registervärden i "RefCount" och "State" REG_DWORD-filer.

Den här metoden fungerar bra i de fall orsaken till felmeddelandet beror på felaktiga registervärden. Du kan få exakta steg för den här metoden genom att läsa: Hur man fixar en skadad användarprofil i Windows 10

Byt ut den korrupta standardprofilen med en bra

Eftersom Windows skapar en ny användarprofil med skadade användarprofilfiler är det vettigt att ersätta den skadade användarprofilen mot en bra som inte är skadad.

Du kan göra detta antingen genom att kopiera innehållet i en standardanvändarprofil från en annan maskin som fungerar eller genom att skapa en ny standardanvändarprofil genom att följa dessa steg.

Obs! Om du kopierar en standardanvändarprofil från en annan maskin måste du se till att datorn som du kopierar innehållet från har samma version av Windows-operativsystem som din.

1. Logga in på ditt administratörskonto eller ett användarkonto med administratörsbehörighet.

2. Gå sedan till Användarmapp på C: enhet - (Se bild nedan).

3. Innan du fortsätter med nästa steg, gör dolda filer och filnamnstillägg synliga på din dator genom att klicka på fliken Visa i topputforskaren i filutforskaren och kontrollera filnamnstillägg och dolda objekt (se bild nedan).

4. Leta reda på standardmappen och högerklicka på den (se bild nedan).

5. Byt nu namn på standardmappen till Standard.old.

Obs! Radera inte mappen Standard.old; detta kommer att vara din säkerhetskopia om något går fel.

6. Skapa sedan en ny mapp med namnet Standard (i användermappen).

7. Inuti den nya standardmappen Skapa undermappar med samma namn som de som finns i Standard.old. Till exempel kommer du att skapa mappar med namnen Skrivbord, dokument, nedladdningar, bilder och andra för att hamna med följande mappvägar.

C: \ Users \ Default \ Desktop
C: \ Users \ Default \ Documents
C: \ Users \ Default \ Downloads
C: \ Users \ Default \ Pictures

I det här steget duplicerar du mappstrukturen som den fanns i din ursprungliga standardmapp.

8. Kopiera sedan NTUSER.DAT-filen från ditt administratörskonto eller ett användarkonto som fungerar och klistra in den i standardmappen.

När du har slutfört dessa steg bör du kunna skapa nya användarprofiler och logga in på dem utan att generera några felmeddelanden.

3. Skapa ett nytt lokalt användarkonto

Medan ovanstående två metoder fungerar om standardanvändarprofilen är skadad, blev vi förvånade över att felmeddelandet "Användarprofil kan inte laddas" också kan genereras när standardanvändarprofilen inte är skadad på något sätt.

Även om vi inte vet orsakerna till detta är lösningen på detta problem lika enkelt som att koppla bort din dator från internet och skapa ett nytt lokalt användarkonto.

Du kanske blir förvånad över hur bra detta fungerar, bara se till att din dator inte är ansluten till internet och skapa ett nytt lokalt användarkonto genom att följa stegen i den här artikeln: Hur du skapar ett lokalt användarkonto i Windows 10.