Hur man skriver ut till PDF i Windows 10

Om din dator inte är lätt ansluten till en skrivare kan du skriva ut dokumentet eller filen till digitalt format med den inbyggda PDF-skrivaren på din dator. Nedan följer stegen för att skriva ut till PDF i Windows 10.

Skriv ut till PDF i Windows

PDF är för närvarande det mest populära och mest använda dokument- och fildelningsformatet. PDF-filer kan öppnas på alla enheter eller plattformar och de förlorar aldrig sitt ursprungliga innehåll och formatering.

Windows 10 har inbyggt eller inbyggt stöd för PDF, inklusive möjligheten att spara eller skriva ut filer till PDF.

När du skriver ut till PDF i Windows 10 kommer det resulterande PDF-dokumentet att avlägsnas från alla dess metadata (länkar, bokmärken etc.) och det kommer endast att innehålla information som finns tillgänglig på en utskrift.

Som jämförelse, när du sparar som PDF, kommer det resulterande dokumentet att innehålla alla metadata som är associerade med dokumentet och människor kan klicka på länkarna.

När du skrivit ut till PDF i Windows 10 kan det resulterande PDF-dokumentet sparas på dator eller USB och skrivas ut senare, när skrivaren blir tillgänglig.

Steg för att skriva ut till PDF i Windows 10

Funktionen Skriv ut till PDF som finns i Windows 10 är oberoende av programmet eller appen som användes för att skapa programmet.

Detta innebär att du kommer att kunna skriva ut till PDF Word-dokument, Excel-kalkylark, Power Point-presentationer och filer från de flesta andra program.

För att skriva ut Microsoft Word-dokument eller Excel-kalkylblad, öppnar du bara filen som du vill skriva ut och klicka på fliken Arkiv i den övre menyfältet.

I rullgardinsmenyn klickar du på alternativet Skriv ut i den vänstra rutan och klickar på Skriv ut rutan i den högra rutan.

På nästa skärm skriver du ett namn för din utskriftsfil> välj plats där du vill spara PDF-filen och klicka på Spara.

På samma sätt kan du skriva ut till PDF på praktiskt taget alla program som låter dig skriva ut filer.

Vad händer om PDF-skrivaren inte är listad

PDF-skrivare är inte synlig eller tillgänglig på utskriftsskärmen om du tidigare hade skrivit ut till en faktisk skrivare i Microsoft Word, Excel eller något annat program.

I ett sådant fall måste du byta till PDF-skrivare. För att byta till PDF-skrivare, klicka på den aktuella tillgängliga skrivaren och klicka på PDF-skrivaren i menyn som visas.

När du har bytt till PDF-skrivare kan du skriva ut till PDF genom att klicka på Skriv ut i den vänstra rutan> Skriv ut rutan i den högra rutan som visas i det tidigare avsnittet.