Så här fixar du din iPod Touch när volymen inte fungerar

IPod Touch är en bärbar elektronisk enhet. Med tiden kan du börja märka problem med din iPod Touch, till exempel att volymen inte fungerar. Ljudsystemet på iPod är dock ett av de enklaste att felsöka. Åtgärda ett problem med volymen på din iPod är ofta lika enkelt som att gå igenom en kontrollista med steg.

Ta bort hörlurarna från iPod-enheten. Inspektera hörlursporten för skräp eller synliga tecken på skador. Anslut hörlurarna till enheten igen. Se till att hörlurarna trycks in helt i porten.

Öppna musikspelaren. Kontrollera volyminställningarna för att se till att din enhet inte är avstängd. Välj en låt och tryck på play för att säkerställa att musikspelaren inte är pausad. Spela en annan låt så att du inte försöker spela en skadad fil.

Kontrollera att din enhet inte är synkroniserad med ett Bluetooth-headset. Tryck på "Hem" -tangenten längst ner på enheten för att navigera till startskärmen. Välj alternativet "Inställningar", välj alternativet "Allmänt" och välj alternativet "Bluetooth". Se till att en Bluetooth-enhet inte är aktiverad.

Anslut din iPod-enhet till din dator via iPod-synkroniseringskabeln. Vänta medan datorn synkroniseras med din iPod. Leta efter ett meddelande som erbjuder en uppdaterad version av iTunes. Uppdatera till den senaste versionen av iTunes om du fortfarande använder en tidigare version av iTunes.

Starta om din iPod-enhet. Håll ned "Sleep / Wake" -tangenten på sidan av iPod tills skärmen visar en uppmaning som säger "Slide to power off." Skjut reglaget över skärmen för att stänga av enheten. Låt enheten förbli avstängd i minst 30 sekunder. Tryck på "Sleep / Wake" -tangenten tills din iPod slås på.

Återställ din iPod-enhet om allt annat inte fixar volymen. Håll ned “Sleep / Wake” -tangenten i minst 10 sekunder eller tills Apple-logotypen visas på skärmen. Låt ditt system starta upp.

Tips

Kontakta Apple Support om din volym fortfarande inte fungerar efter att ha gått igenom denna checklista.