Så här får du ett transkript från en Twitter Hashtag

Twitter-hashtags ger Twitter-användare möjlighet att följa ett visst ämne eller konversationslinje. Till exempel använder olika tv-program hashtags för att skapa en ström av interaktion mellan publiken och artisterna. För att gå med i en hashtag-konversation, lägg bara till taggen i din tweet. Om de matas in ordentligt har hashtags hyperlänkar i Twitter-gränssnittet. Hashtags kan bara innehålla bokstäver; mellanslag, siffror och specialtecken stöds inte.

Öppna Twitter i din webbläsare och leta efter hashtaggen du vill visa. Du kan välja en hashtag från listan Trender, en tweet från din tidslinje eller vilken lista som helst. Du kan också söka efter hashtaggen genom att skriva termen i sökrutan och sedan klicka på förstoringsglasikonen. Observera att du inte behöver vara inloggad på Twitter för att se offentliga tweets associerade med en hashtag. Du måste dock logga in på plattformen för att se konversationer mellan dig, dina följare och dem du följer.

Högerklicka på den hyperlänkade hashtaggen i sökresultaten, från en tweet eller från listan Trender. Klicka på "Öppna i ny flik" eller liknande alternativ i snabbmenyn. Tweets associerade med hashtaggen visas i den nya webbläsarfliken.

Klicka på kugghjulsikonen högst upp i sökresultaten och klicka sedan på alternativet "Spara sökning" i rullgardinsmenyn. Sökningen sparas med hashtaggen som du använde för att generera resultaten. Du kan klicka var som helst i rutan "Sök" för att se dina sparade sökningar.

Skriv ut sökresultatsidan. Observera att du måste bläddra till slutet av tweetslistan och klicka på "Visa alla tweets" för att skriva ut hela listan.

Tips

Hashtags avgör trendiga ämnen i Trender-listan på Twitter. Men ord utan hashtags kan också trendas. Att använda en hashtag är helt enkelt en del av Twitter-etikett och bästa praxis.

Bästa praxis för hashtags föreslår att symbolen “#” föregår taggens ämne. Ett ord som används ofta kan dock vara ett hashtag-ämne, även utan “#” -symbolen.

Bästa praxis föreslår att högst två hashtags ska finnas i en enda tweet.

Du kan spara upp till 25 sökningar i din Twitter-profil.