Hur man får internetradio att sluta buffra

Med strömning av musik kan du lyssna på alla dina favoritlåtar på en mängd enheter utan att oroa dig för att synkronisera med flera enheter. Oavsett om du använder Last.FM, Spotify eller Pandora, kan varje Internet-streamingtjänst lyssna på musik var du än har internetåtkomst. När din musik slutar att buffras ofta förstör den upplevelsen. Medan buffring är ett faktum när det gäller streaming, oavsett om det är ljud eller video, kan du ta steg för att säkerställa bästa möjliga anslutning och undvika de fruktade buffertställen.

Steg 1

Kontrollera att datorns maskinvara och nätverkshastighet uppfyller tjänstens minimikrav. Till exempel rekommenderar Pandora minst en 1,5 GHz-processor och 1 GB RAM - liksom 150 Kbps internethastighet. Spotify rekommenderar en minsta anslutningshastighet på 256 kbps.

Steg 2

Stäng alla andra bandbreddstunga applikationer. Även om du överskrider minimikraven för nätverk har din anslutning bara så mycket bandbredd att gå runt. Om du streamer video, laddar ner filer eller använder en VoIP-tjänst kan detta sakta ner din internetanslutning och orsaka mer buffertproblem. Andra datoranvändare i nätverket kan också orsaka att din Internetradioström buffras för ofta.

Steg 3

Pausa videon och ge den lite tid att komma ikapp. Du kan pausa videon tills en annan bandbreddstung applikation är klar eller tills din anslutning har fått tid att komma ikapp.

Testa en annan webbläsare. Ibland fungerar en annan webbläsare bättre med vissa tjänster. Om du använder en föråldrad webbläsare, till exempel IE7 eller en tidig version av Firefox, kan du överväga att uppdatera din webbläsare.