Behärska Windows File Manager med dessa kraftfulla tricks

Filhanterare - aka filmappar - är vanligtvis inte kända för att vara spännande. Men om du använder Windows har du antagligen en eller flera öppna mycket av tiden. Oavsett om du använder File Explorer i Windows 8 eller Windows Explorer i Windows 7, hjälper dessa tips dig att få saker gjort snabbare.

Byt namn på flera filer

Windows tillhandahåller en metod för att byta namn på flera filer på en gång, ofta kallad batch-byte. Välj de filer du vill byta namn genom att klicka och dra med musen eller genom att hålla ned Ctrl-tangenten medan du klickar på dem. Högerklicka på den första filen du vill byta namn på, välj “Byt namn” och skriv ett nytt namn. Filerna namnges efter det du har angett, tillsammans med ett nummer. Om du till exempel skrev MyFile skulle du få MyFile (1), MyFile (2), MyFile (3) ... Det är ett bra sätt att byta namn på flera relaterade filer - till exempel en serie relaterade foton från en händelse.

Behärska Windows File Manager med dessa kraftfulla tricks

Högerklicka på dra och släpp

Behärska Windows File Manager med dessa kraftfulla tricks

Windows flyttar normalt filer när du drar och släpper dem - såvida de inte finns på en annan enhet, i vilket fall den kopieras. Du kan hitta dig själv att högerklicka på filerna med Klipp / Kopiera / Klistra in eller använda kortkommandon istället för att dra och släppa.

Istället för att använda ett vanligt vänsterklicka och dra, välj en eller flera filer och använd högerklicka och dra - gör ett vanligt drag och släpp, men klicka och håll ned höger musknapp i stället för den vänstra. Windows visar en meny där du kan välja om du vill kopiera, flytta eller skapa genvägar till filerna.

Använd favoriterna

windows, fil, klicka, explorer, höger, använder, renamultiple, vill, kommer, dragnd, släpp, dra, mapp, renaselect, tfiles

Detta tips kan vara lite mer uppenbart, men du kan dra och släppa mappar till avsnittet Favoriter längst upp till vänster i Explorer-fönstret. Jag gillar att sätta papperskorgen här så att jag har snabb tillgång till den; då kan jag dölja papperskorgen från skrivbordet för att minska röran.

Det är också ett bra sätt att få snabb åtkomst till mappar som är begravda djupt på din C: -enhet.

Välj en standardmapp

I Windows 8.1 öppnar du File Explorer genom att klicka på aktivitetsfältets ikon direkt till "Denna PC-vy." I Windows 7 öppnas det direkt till biblioteken.

Jag tycker inte att dessa platser är särskilt användbara: Jag föredrar att min filhanterare är öppen i min nedladdningsmapp när jag klickar på den, men du kanske föredrar en annan mapp.

Windows ger inte ett uppenbart sätt att ställa in din standardmapp, men det är enkelt. Högerklicka på Explorer-ikonen i aktivitetsfältet, högerklicka på namnet "File Explorer" eller "Windows Explorer" och välj sedan "Properties". Klicka på rutan Mål och skriv önskad mappbana. Mitt Windows-användarkontonamn är "Chris", så jag skulle skriva "C: \ Users \ Chris \ Downloads" för att öppna det i min nedladdningsmapp. Du kan också bara navigera till mappen i filhanteraren, klicka på platsrutan och kopiera sökvägen så att du kan klistra in den här.

Detta fungerar bara när du klickar på ikonen i aktivitetsfältet för att starta din filhanterare. Om du startar den från Start-menyn eller Start-skärmen laddas den med standardplatsen.

Behärska Windows File Manager med dessa kraftfulla tricks

Om du någonsin vill ha snabb åtkomst till dina filer - var som helst i Windows - kan du trycka på Windows-tangenten + E samtidigt för att öppna ett File Explorer- eller Windows Explorer-fönster.

Använd också Windows-sökning - Windows kraftfulla inbyggda sökfunktioner gör att du kan hitta nästan vilken fil som helst på din dator nästan omedelbart och de är integrerade i filhanteraren samt Start-menyn, startskärmen och charm.

Fotokredit: Ran Yaniv Hartstein på Flickr, Microsoft