Vad är den bästa ePSXe-helskärmsfilterinställningen?

EPSXe är en PlayStation-emulator för Windows och iPhone. Plugins är tillägg till videospelkonsolen som kan öka dess grafikåtergivning och ljudproducerande kapacitet. Helskärmsfilterinställningen för ePSXe förbättras med hjälp av grafiska insticksprogram, varav de flesta kan laddas ner gratis. Med hjälp av plugins kan du få bästa möjliga inställning för ePSXe-helskärmsfilterinställningen.

Insticksprogram för skärmfilter

Skärmfilter-plugin-program förbättrar 3D-modellstrukturerna för spelets sprites och möjliggör anti-aliasing, och utjämnar de skarpa hörnen på polygonerna som används för att göra 3D-karaktärerna. När det används i kombination med anpassade plugin-skuggor, gör filtret en bild med starkare färger och blandar i några av nyanserna för att dölja de sexkantiga 3D-modellfel som var vanliga i klassiska PlayStation-spel. De bästa ePSXe-helskärmsfilterinställningarna kan erhållas med hjälp av Petes OpenGL2 PSX-plugin.

Shaders

Förutom skärmfilter-plugins kan du ladda ner och tillämpa ett Shader-plugin för ePSXe, till exempel ePSXe SPU-kärna 1.7.0 och Eternal SPU Plugin 1.41. Shaders skapar starkare eller ljusare nyansfärger i 3D-grafiken i PlayStation-spel, vilket förbättrar bilden av karaktärsprites och bakgrundsgrafik under spelet. För att aktivera skuggningen i ePSXe, klicka på "Konfigurera" och välj "Video". Välj "Konfigurera Petes PSX OpenGL Renderer" och klicka sedan på rutan bredvid "Shader Effects" för att markera den. Välj skuggeffekter från rullgardinsmenyn, till exempel "3: ARB-program" för Petes OGL2. För de bästa skugginställningarna, välj "4" för Shader-nivån och välj "Ja" för "Använd pixelskuggning för" PSX-texturfönster "-emulering."

Hur man använder

Ladda ner Petes OpenGL2 PSX GPI v2.08-plugin gratis från Petes Domain på Pbernert.com. Använd WinZip för att extrahera plugin-filerna och spara dem i plugins-mappen i ePSXe-mappen på din dator. Att spara filerna där hjälper emulatorn att snabbt hitta filerna och använda dem när du ändrar dina filterinställningar.

Konfigurera filtret

Starta ePSXe-emulatorn. Klicka på "Config" och välj "Video". Välj "Petes OpenGL-drivrutin" och klicka sedan på "Konfigurera" för att öppna "Konfigurera Petes PSX OpenGL Renderer." Medan du är i "Konfigurera Petes PSX OpenGL Renderer" klickar du på cirkeln bredvid "Helskärmsläge" för att välja den. Klicka på pilen i rullgardinsmenyn "Skrivbordsupplösning" för att expandera den och välj tillverkarens rekommenderade upplösning för din datorskärm, t.ex. "1920 x 1080." Skriv "1440" och "1080" i textrutorna "Window size". Markera rutan bredvid "Använd fönsterstorlek i helskärmsläge" genom att klicka på den. Välj "2" för "Intern X-upplösning," "Intern Y-upplösning" och "Sträckningsläge." Ställ texturfiltret till "4." Ändra "Hi-Res textures" -nummer till "2." Klicka på rutan bredvid "Skärmfiltrering" för att tillämpa helskärmsfiltret och få de bästa grafiska inställningarna för din ePSXe.