Vanliga orsaker till att en iPhone-skärm blir mörk

Apples iPhone-smartphone använder en pekskärm i glas som sitt primära användargränssnitt. Nästan alla aktiviteter på iPhone utförs genom kranar, svep och nypor. Om din iPhone-skärm blir mörk kan du ha problem med att skapa text på skärmen och bedriva din dagliga smartphone-verksamhet. En mörk skärm indikerar ibland ett hårdvaruproblem, men så är inte alltid fallet.

Inställningar för ljusstyrka

Den mest troliga gärningsmannen när det gäller en mörk iPhone-skärm är telefonens ljusstyrka. Justera detta genom att svepa uppåt från skärmens botten för att öppna snabbåtkomstpanelen och flytta reglaget för ljusstyrka med fingret. Skjut hela vägen till höger för att göra iPhone-skärmen så ljus som möjligt. Svep nedåt för att stänga snabbåtkomstpanelen när du är klar.

Auto-ljusstyrka

IPhone är utrustad med en automatisk ljusstyrka som automatiskt justerar skärmens ljusstyrka beroende på nivån på omgivande ljus. Om du upptäcker att din iPhone-skärm är för mörk i ljusa områden eller att du har problem med att se skärmen är det möjligt att inaktivera automatisk ljusstyrka. Tryck på ikonen "Inställningar", välj "Bakgrundsbilder och ljusstyrka" och vrid "Auto-ljusstyrka" till av-positionen.

Skärmfel

Om justeringar av ljusstyrka inte förbättrar din iPhone-skärms synlighet kan det hända att du har en defekt eller trasig skärm. Skärmfel på iPhone är inte nödvändigtvis allt-eller-ingenting - det är möjligt för endast delar av skärmen att misslyckas, vilket gör att den blir mörkare än vanligt eller får den att flimra mellan visningslägen. Om du tror att din iPhones skärm misslyckades kan du behöva ta in den för reparation.

Felsökning

Innan du skriver bort din iPhone-skärm som en förlust finns det ett par felsökningssteg som är värda att ta. Försök försiktigt med en mjuk återställning av din telefon genom att hålla ned sömn / väckningsknappen och hemknappen tills telefonen startar om. Om detta inte löser problemet kan du prova en fullständig iPhone-återställning. Anslut iPhone till din dator och säkerhetskopiera den med iTunes, och använd sedan ”Återställ” -knappen för att formatera om iPhone och återställa den till fabriksinställningarna. Du kan sedan synkronisera dina säkerhetskopierade användardata. Om ingen av dessa lösningar hjälper, behöver skärmen professionell hjälp.