Hur man installerar Google Play Store på Kindle Fire

Kindle Fire begränsar dig till Amazon Marketplace och tillåter inte installation av appar från andra källor. Nedan hittar du stegen för att installera Google Play Store på Kindle Fire och Fire HD-surfplattor, utan att rota din enhet.

Installera Google Play Store på Kindle Fire och Fire HD-surfplattor

Det främsta skälet till varför användare tänker när det gäller att installera Google Play Store på Kindle Fire och Kindle Fire HD-surfplattor är att få tillgång till populära Android-appar som YouTube, Google Maps, Gmail, Chrome och andra.

När Google Play Store har installerats på Kindle Fire-surfplattan blir det enkelt att ladda ner och installera alla gratis eller betalade Android-appar, som finns tillgängliga i Google Play Store.

Så låt oss gå vidare och titta på stegen för att installera Google Play Store på Kindle Fire Tablet

Steg 1 - Tillåt installation av appar från okända källor

Det första steget är att tillåta installation av appar från okända källor på din enhet genom att gå till inställningarna för din Kindle Fire-enhet.

Klicka på Inställningar> Säkerhet och sekretess och slå PÅ alternativet för "Apps från okända källor" som finns under Avancerade inställningar

Du ser en varning om risken för att använda appar från okända källor, tryck på OK.

Se till att du stänger av Kindle Fire och startar om den igen för att denna ändring ska implementeras på din enhet.

Steg 2 - Ladda ner och installera APK-filer

Nästa steg är att ladda ner och installera APK-filerna som krävs för att installera Google Play Store på din Kindle Fire-enhet.

  1. Google Account Manager
  2. Google Services Framework
  3. Google Play-tjänster (för 7: e generationens Kindle Fire-surfplattor). Öppna den här länken, om du har en äldre Generation Kindle Fire-surfplatta
  4. Google Play Store

Medan du kan söka efter filer ovan på APKMirror-webbplatsen och ladda ner dem, är det enklaste sättet att ladda ner dessa filer att öppna den här artikeln på din Kindle Fire-enhet och klicka på länkarna ovan.

Viktigt: För en framgångsrik installation av Google Play Store på Kindle Fire är det verkligen viktigt att du laddar ner och installerar APK-filerna en och en och i samma ordning.

Klicka på den första länken så kommer du att landa på nedladdningssidan till APK Mirror webbplats.

På nedladdningssidan rullar du ner och ignorerar alla länkar, annonser, förfrågningar och klickar bara på knappen Hämta APK för att börja ladda ner APK-filen för Google Account Manager på din enhet.

Därefter ser du en popup-fönster som läser "Denna typ av fil kan skada din enhet." Klicka på OK för att ladda ner APK-filen på din enhet.

När filen har laddats ner trycker du på öppen för att öppna filen.

Bläddra sedan ner till botten av skärmen och tryck på Installera.

När filen är installerad, klicka på Klar.

På samma sätt, klicka på den andra, tredje, fjärde länken och använd samma steg som ovan för att ladda ner och installera de återstående tre APK-filerna på din enhet.

Steg 3 - Använd Google Play Store på Kindle Fire Tablet

När du har installerat alla fyra APK-filer kommer Google Play Store-appikonen automatiskt att visas på startskärmen på din Kindle Fire-surfplatta.

Klicka bara på appen Google Play Store och logga in med din Gmail-adress och lösenord.

Till att börja med kan du få problem och hitta Google Play Store som buggy och inte fungerar korrekt. Men det kommer så småningom att uppdatera sig själv (i bakgrunden) och du kommer att se att det fungerar korrekt.

För att påskynda uppdateringen av Play Store kan du börja söka efter appar och försöka ladda ner Gmail, Google Maps, Chrome eller någon annan Android-app på din enhet.

Vid behov uppmanas du att uppdatera Google Play Services och appen som du försöker ladda ner leder dig till Google Play Services sida.

När du har uppdaterat Google Play Service hittar du Google Play Store som fungerar normalt på din enhet.

Installera knappen Greyed Out eller Disabled i Kindle Fire

Om du har en Kindle Fire som kör Fire OS 5.6.0.0 eller senare kan du stöta på problem när du försöker installera APK-filer på din enhet.

Du kan hitta installationsknappen grå färgad eller inaktiverad just när du försöker installera APK-filerna, vilket tvingar dig att avbryta installationen.

Lyckligtvis kan du använda följande lösning för att komma runt det här problemet och installera APK-filerna på din enhet.

1. När du hittar att knappen Installera inte fungerar eller gråtoner, stänger du helt enkelt av enheten.

2. Sätt på enheten igen

3. Bläddra sedan ner till botten av installationsskärmen och tryck på Installera-knappen.

Den här gången ska du se installationsknappen fungera korrekt.

En annan lösning är att trycka på ikonen för senaste appar och sedan välja appinstallationssidan från den senaste applistan. Den här gången ska du se installationsknappen fungera.