Hur man kopplar upp en videobandspelare, TV och kabelbox

Videobandspelaren (videokassettinspelare) har använts i underhållningsinställningar i hem och företag runt om i världen i årtionden. Konsumenterna använder fortfarande den här praktiska enheten för att spela in och titta på inspelningar, långt efter införandet av DVD (digital videoskiva) och Blu-ray-spelare. Du kan enkelt ansluta en till ditt system. Det tar bara några kablar plus lite av din tid att ansluta en videobandspelare till din TV och kabelbox.

Kontrollera baksidan av din TV för att se vilken typ av uttag den har. Leta efter “A / V IN” (röda, vita och gula) uttag eller en enda “RF koaxial” (kabel) uttag.

Markera kabelrutan för att hitta tillgängliga alternativ på den. Se om den också har “A / V IN” -uttag (röda, vita och gula) eller ett enda ”RF-koaxial” -uttag (kabel).

Ta reda på vilka alternativ din videobandspelare har för både “IN” och “OUT” uttag. Använd två RCA A / V-kablar (ljud / video), om detta är tillgängligt på dina enheter för bättre bild- och ljudkvalitet.

Anslut en koaxialkabel till vägguttaget för din kabelsignal. Anslut den andra änden av denna kabel till kabelboxens baksida med hjälp av “RF IN” -uttaget. (Hoppa till steg 8 om du bara har “RF koaxial” ingångs- och utgångsuttag på din videobandspelare och TV.)

Anslut en A / V-kabel till baksidan av kabelboxen med hjälp av “A / V OUT” -uttagen. Matcha färgerna på kabelns ände (kontakterna) med färgerna på utgångarna (röd till röd, vit till vit och gul till gul).

Anslut den andra änden av denna kabel till “A / V IN” -uttagen på videobandspelarens baksida. Matcha även färgen på kontakterna med ingångarna här.

Använd den andra A / V-kabeln för att ansluta “A / V OUT” på videobandspelaren till “A / V IN” på baksidan av TV: n. Matcha färgerna igen.

Anslut en andra koaxialkabel på baksidan av kabelboxen med “RF OUT” och anslut den andra änden av kabeln till baksidan av videobandspelaren med hjälp av “RF IN” -uttagen.

Anslut den tredje koaxialkabeln till baksidan av videobandspelaren i “RF OUT” med den andra änden ansluten till baksidan av TV: ns “RF IN” -uttag.

Objekt du behöver

  • 3 koaxialkablar ELLER

  • 1 koaxialkabel och

  • 2 RCA A / V-kablar (ljud / video)