Hur man gör tumblrbilder på en iPhone

Tumblrs gratisapp för Apple iPhone innehåller en fotofunktion som gör att du kan ta bilder direkt från appen och lägga upp dem på din Tumblr-blogg. Samma app ger dig också alternativ för att spela in video och skriva textinlägg. Du kan välja att lägga upp bilderna omedelbart, spara dem som utkast eller placera dem i din kö för att lägga upp dem senare. Du kan också lägga till bilder som redan finns i din kamerarulle.

Installera Tumblrs kostnadsfria app från App Store på din iPhone. Logga in på ditt Tumblr-konto när du uppmanas att länka appen till din blogg.

Tryck på "Komponera" -knappen som liknar en penna och ett papper. Tryck på knappen "Foto". Tumblr uppmanar dig att komma åt din iPhones Photos-app. Tryck på "OK". I det nedre högra hörnet finns en miniatyr av det sista fotot i din kamerarulle. Om du trycker på den här miniatyrbilden öppnas ditt miniatyrgalleri där du kan välja alla befintliga foton som du vill skicka till Tumblr.

Centrera kamerans skärm på bilden du vill ta. För att använda iPhones LED-blixt, tryck på glödlampaknappen. Om du trycker på den här knappen en gång aktiveras blixten. Om du trycker två gånger blir blixten automatisk beroende på ljusförhållandena. Att trycka på den en tredje gång stänger av blixten igen.

Tryck på kameraknappen högst upp på skärmen för att växla från den framåtvända kameran till kameran ovanför skärmen. Den har lägre upplösning än den framåtvända kameran och har ingen blixt, men det gör det lättare att ta bilder av dig själv.

Tryck på alternativet "Bildtext" under fotot för att lägga till en bildtext. Tryck på "Tag" -knappen för att märka ditt foto med din plats eller andra taggar du använder i dina Tumblr-inlägg. Om du trycker på kameraikonen på den här skärmen öppnas din iPhones kamerarulle så att du kan välja ytterligare foton som du vill lägga till i det här fotoets blogginlägg. Att trycka på växelknappen ger dig alternativ som att lägga upp fotot på Twitter eller Facebook, publicera det till Tumblr nu, lägga till det i din kö eller spara det som ett utkast.

Tryck på knappen "Lägg upp". Fotoet publiceras automatiskt på din Tumblr-blogg. Att trycka på "Avbryt" ger dig möjlighet att spara fotot som ett utkast eller kasta det utan att lägga upp det.