Så här använder du USB-minne på en MacBook Pro (4 steg)

Apple-produkter är kända för sina användarvänliga gränssnitt, särskilt när det gäller att montera, arbeta med och mata ut USB-minnen. Om du är den typen som ständigt är på språng är det viktigt att lära sig att använda ett bärbart USB-minne för att överföra filer mellan din MacBook Pro och andra datorer. Lyckligtvis är processen otroligt enkel och tar bara några sekunder, beroende på filstorlekarna du arbetar med.

Steg 1

Montera USB-minnet på din MacBook Pro. Sätt i USB-enheten i en av dina USB-portar, på vänster sida av palmplattan, där ditt tangentbord är. Vänta tills USB-enheten automatiskt monteras på din MacBook Pro. När den är monterad visas den som en vit ikon på skrivbordet. Om du vill byta namn på USB-enheten klickar du bara på ikonen och skriver det nya namnet i textfältet.

Steg 2

Spara filer på USB-minnet. Detta kan göras på två sätt. När du sparar en fil i ett program väljer du USB-enheten som visas i vänster sidofält i dialogrutan "Spara som" och klickar på "OK" för att spara på USB-enheten. Om du redan har en sparad fil som du vill överföra till din USB-enhet, klicka helt enkelt, dra och släpp den till USB-enhetens ikon som visas på skrivbordet. När den väl har hamnat i ikonen visas ett popup-fönster med status som visar en stapel som spårar statusen för uppladdningen. För större filer kan processen ta upp till några minuter.

Steg 3

Öppna filer som sparats på USB-minnet. Öppna ett nytt "Finder" -fönster och hitta USB-enhetsikonen som visas i vänster sidofält. Klicka på USB-enhetsikonen för att visa dess innehåll i huvudfönstret. För att öppna någon av filerna dubbelklickar du bara på deras ikoner. Om du vill överföra en av filerna till din dator kan du klicka, dra och släppa filerna från USB-enhetens katalog till skrivbordet eller någon av katalogerna i "Finder" -fönstrets vänstra sidofält. Tänk på att du också kan komma åt USB-enhetens katalog genom att helt enkelt dubbelklicka på dess ikon på skrivbordet.

Mata ut USB-enheten från din MacBook Pro. Öppna ett nytt Finder-fönster och placera USB-enhetsikonen i vänster sidofält. Klicka på ikonen "Mata ut", till höger om USB-menyalternativet. Du kan också mata ut din USB-enhet genom att gå till skrivbordet, högerklicka på USB-enhetens ikon och välja "Mata ut" eller alternativt genom att dra USB-enhetens ikon i papperskorgen.