Vad är en ABBYY FineReader Sprint?

Användare kan känna igen ABBYY FineReader Sprint som det program som medföljer sina skannrar och som visas som standard när användaren installerar programvaru-CD: n. Denna optiska teckenigenkänning eller OCR-programvara är en flerårig favorit bland skannertillverkare. Denna "lätta" version ger grundläggande OCR-funktionalitet och användare kan välja att uppgradera till den professionella utgåvan av FineReader för ytterligare funktioner.

Funktioner

ABBYY FineReader Sprint tillhandahåller skanning och läsfunktion med en knapp eller ett klick. Genom att till exempel klicka på "Skanna till Microsoft Word" eller "Skanna till sökbar PDF" kan användare konvertera innehållet i fysiska dokument till elektroniska format som är kompatibla med Microsoft Word, Excel och Adobe Acrobat. Applikationen innehåller också en funktion som kallas Innovativ ADRT, som försöker behålla originaldokumentets format och layouter, även om dålig dokumentkvalitet kan påverka utdata. Alternativ i programmet gör det möjligt för användare att förbättra kvaliteten på ett skannat dokument genom att ändra upplösning, läge och ljusstyrka för en skanning. ABBYY Screenshot Reader, en applikation på skärmen, är en del av FineReader-paketet.

OCR-teknik

ABBYY FineReader Sprint använder ABBYY-igenkänningsteknik för att skilja mellan tecken och formateringselement i en skannad bild. Programmet analyserar först strukturen för den skannade bilden och delar upp dokumentet i block med text, tabeller och andra formateringselement. Den identifierar potentiella ord och tecken i dokumentet, jämför dessa med fördefinierade data i programmet och fattar ett beslut om dess sammanhang. Eftersom ABBYY FineReader tillhandahåller stöd för 36 språk kan OCR utöka sin igenkänningsuppsättning till att inkludera jämförelser med tecken på dessa språk. Adaptiv igenkänningsteknik bearbetar och presenterar innehållet i digitala bilder.

Versioner

ABBYY FineReader Sprint anses vara den "lätta" versionen av ABBYY: s spektrum av OCR-programvara, som inkluderar det kompletta ABBYY FineReader Professional-paketet för både Mac- och Windows-operativsystem. ABBYY tillåter användare att ladda ner gratis testversioner av programvaran, med skanningskapacitet på 15 sidor och bearbetningskapacitet på totalt 50 sidor. Förutom FineReader Sprint och FineReader Professional erbjuder ABBYY en FineReader Express för småföretagare eller hemmakontor.

Systemkrav

Nuvarande versioner, från och med publiceringsdatum, av FineReader Sprint kräver att användare använder Windows 2000 eller högre på datorer eller Mac OS X. Datorer bör reservera 250 megabyte hårddiskutrymme för installation och behålla minst 512 megabyte hårddiskutrymme för normal drift . Programvaran stöder en mängd olika dokumentformat, inklusive BMP, GIF, DCS och JPEG, till exempel.