Kommer även radering av Facebook på min iPhone att ta bort all information?

Apple iPhone erbjuder tusentals inbyggda och tredjepartsapplikationer designade för en mängd olika funktioner. Facebooks iPhone-app låter dig checka in på ditt Facebook-konto direkt från din telefon och ger dig tillgång till samma funktion som du förväntar dig att hitta på den faktiska Facebook-webbplatsen. Att ta bort iPhone Facebook-appen tar bort vissa data, men bara från iPhone.

Radera en iPhone-app

Om du vill ta bort din Facebook-applikation, tryck bara på och håll inne appens ikon. När den börjar vicka kan du klicka på den lilla ”X” -ikonen i ikonens övre högra hörn för att börja raderingsprocessen. Du kommer att få meddelandet "Radering av" Facebook "raderar också all dess data." Du kan klicka på "Radera" för att fortsätta, eller "Avbryt" för att avsluta raderingsdialogen.

IPhone-appdata vs. Facebook-data

När iPhone säger att radering av Facebook kommer att "radera all dess data", det hänvisar till data lagrad på iPhone i förhållande till Facebook-appen - med andra ord, ditt sparade användarnamn, lösenord och alla inställningar som du har ändrat till applikationen sedan du installerade den. Att radera iPhone-applikationen har ingen inverkan på ditt Facebook-konto, men raderar alla dina sparade programinställningar från telefonen.

Återställa en app

Om du har tagit bort din Facebook-applikation av misstag kan du återställa den med iPhone App Store. Tryck på ikonen "App Store" och välj fliken "Uppdateringar". Tryck på “Köpt” för att se en lista över alla applikationer du någonsin har laddat ner. Bläddra ner till "Facebook" och tryck på installationsknappen bredvid dess ikon för att börja ominstallationen. Dina inställningar överförs inte till den nya installationen.

Bästa praxis

Ditt Facebook-konto innehåller känslig personlig information om dig och dina vänner. När du använder Facebook-appen på iPhone, lås telefonen med ett lösenord mellan användningarna. Om din telefon tappas bort eller blir stulen kommer dina privata data inte att exponeras för den som råkar hitta den. Använd dessutom en separat e-postadress och lösenord för ditt Apple-konto och Facebook-konto. Separata lösenord gör det svårare för hackare att kompromissa med flera av dina konton samtidigt.