Kan jag dela ett fotoalbum på en väns Facebook-vägg?

Facebook bygger på delning, oavsett om du delar statusuppdateringar, länkar eller foton. Varje fotoalbum du har tillstånd att visa, oavsett om du har skapat det själv eller någon av dina vänner, har sin egen länk som kan läggas upp till en annan väns tidslinje. Sekretessen för bilderna i albumet påverkas inte.

Skicka en albumlänk

Klicka igenom vilket fotoalbum som helst på Facebook genom att följa länken "Foton" från din tidslinje eller tidslinjen för en vän. Klicka på knappen "Dela" under fotominiatyrerna på albumsidan och sedan på "På en väns tidslinje" från rullgardinsmenyn Dela. Ange vänens namn tillsammans med alla meddelanden som du vill lägga till i fotoalbumslänken. Genom att klicka på "Dela album" läggs en länk på den valda väns tidslinje.

Märkning av vänner

Ett alternativt sätt att skicka en länk till din väns tidslinje är att skicka länken till din egen tidslinje och märka din vän i det medföljande meddelandet. Originallänken kommer att visas på din egen tidslinje och publiceras på din väns. Att märka flera vänner är ett användbart sätt att dela samma album med flera personer samtidigt. Det ger dig också mer kontroll över vilka Facebook-användare som kan se länken, eftersom den publiceras på din tidslinje.

Vem kan se länken

När du publicerar någon form av länk (inklusive en till ett fotoalbum) på en väns tidslinje, kontrollerar den användaren publiken för inlägget. När du lägger upp en länk på din egen tidslinje och taggar dina vänner kontrollerar du publiken - använd rullgardinsmenyn för publikväljare i originaldialogrutan för att göra ändringar. Som standard kan länken ses av dina vänner och vänner till alla som är taggade i den, men den här funktionen kan inaktiveras genom att välja "Anpassad" från publikväljaren och avmarkera rutan "Vänner till de taggade och eventgästerna."

Vem kan se bilderna

Sekretessinställningarna för länken du har lagt upp skiljer sig från sekretessinställningarna för själva bilderna. Att lägga ut en länk till ett fotoalbum på en väns tidslinje ändrar inte publikens inställningar för de enskilda bilderna - även om andra kan se länken på din väns tidslinje kommer de inte att kunna klicka sig vidare till bilderna om de inte har tillstånd till. För att ställa in publiken för dina egna fotoalbum klickar du på "Redigera" på albumsidan och öppnar sedan rullgardinsmenyn för publikval.