Hur man kommenterar med en GIF på Tumblr

För att svara på alla Tumblr-inlägg med en animerad GIF måste den GIF du använder följa Tumblrs begränsningar för bildstorlek. Detta innebär att hålla den under 1 MB i storlek och inte mer än 500 pixlar bred. Medan du kan ladda upp bilder som är något över upplösningsgränsen, kommer de att automatiskt minska när de publiceras. Men om du inte kan ändra storlek på din GIF eller om den ändras när den inte borde, finns det ett sätt att kringgå den automatiska storleksändringen.

Skicka GIF-svar

Att lägga till ett bildsvar i ett inlägg som du rebloggar är detsamma som att ladda upp en bild till alla inlägg som du gör själv. Bläddra till botten av textrutan och placera markören för att starta ett nytt svar. Klicka på kameraikonen för att infoga en bild, välj din GIF och klicka sedan på "Reblog". Det enda undantaget är när du rebloggar bildinlägg; i det här fallet måste du ladda upp GIF till en bildvärd och sedan kopiera bildens URL till rutan som visas när du klickar på kameraikonen.

Lägg upp utan att ändra storlek

Tumblr kan ibland ändra storlek på ditt bildsvar, och det kan göra det till en grå miniatyrbild, vilket tvingar användare att klicka på miniatyrbilden för att se den. Detta kan undvikas genom att kopiera bildens HTML-kod till ditt svar från ett nytt inlägg. Öppna Tumblr på en andra flik förutom ditt svar, starta ett nytt textinlägg och ladda sedan upp din GIF. När du har laddat upp den klickar du på ", "kopiera sedan webbadressen till bilden du just laddade upp. Gå tillbaka till ditt svar, klicka på""på det inlägget klistrar du in webbadressen och rebloggar inlägget. Din GIF kommer att visas utan att döljas i kommentarträdet och varje efterföljande reblog.