Hur man ansluter min iPod trådlöst till min TV

IPod Touch och andra enheter som kör iOS-operativsystemet, som iPad och iPhone, är utformade för att spela upp både ljud- och videoinnehåll. Medan du kan ansluta dem till din TV med en adapter och en kabel är det besvärligt. Men om din iPod Touch och ditt hemunderhållningssystem har samma Wi-Fi-nätverk kan du också få dem att fungera tillsammans via nätverket.

AirPlay och Apple TV

Genom att ansluta en andra generation eller nyare Apple TV till din TV-apparat kan den fungera som högtalare och bildskärm för din iPod Touch. För att använda AirPlay startar du den video du vill ha och trycker på AirPlay-knappen på din iPod Touch - det är en rektangel med en triangel. Välj din Apple TV från menyn som dyker upp och videon skickas till Apple TV ansluten till din TV.

Skifta

Skifta är utvecklad av Qualcomm och är en app som lägger till stöd för Digital Living Network Alliance universal plug-and-play-system till din iPod Touch. Med Skifta kan du strömma video från din iPod till valfri DLNA / uPNP-kompatibel TV. Denna funktion är inbyggd i många smarta TV-apparater, även om du kan behöva läsa igenom din användarhandbok för att ta reda på hur du konfigurerar den på din specifika uppsättning.

Kabelanslutningar

I slutändan, om du inte har en Apple TV och inte kan få DLNA att fungera för dig, är ditt bästa alternativ att direkt ansluta din iPod Touch till din TV. För bästa signalkvalitet och enklaste anslutning, använd Apple Digital AV-adapter. Den ansluts till docknings- eller blixtkontakten på din iPod Touch och lägger till en High Definition Multimedia Interface-port. Du kan sedan ansluta en HDMI-kabel mellan adaptern och en öppen HDMI-port på din TV och se skärmen på din iPod Touch.

Fjärrkontroller

Istället för att skicka innehåll till din TV-apparat kan du också använda din iPod Touch som fjärrkontroll för att avgöra vilket innehåll din apparat visar. Många smart-TV-tillverkare gör appar för fjärrkontroll som låter din Touch använda Wi-Fi-signaler för att styra din TV. För att dessa appar ska fungera behöver du en kompatibel TV och den måste vara ansluten till Wi-Fi. Du kan också använda tredjepartsprogram som gör din iOS-enhet till en universell fjärrkontroll.